Осморица дјечака спасена из пећине

Међународни тим ронилаца спасао је данас четворицу од осморице дечака који су након јучерашње акције остали заробљени у потопљеној пећини на Тајланду. Такође четири дечака, који су спасени јуче, опорављају се у болници. Неизвесна судбина још четворице и њиховог тренера.

Свијет 09.07.2018 | 14:20
Осморица дјечака спасена из пећине
14.05 - Из пећине на носилима извучен осми дечак, јавља Ројтерс позивајући се на тврдње сведока.

13.40 – Седми дечак је изнесен из пећине, јавља Ројтерс.

13.20 – Гардијан сазнаје да је спасен и шести дечак.

12.00 – Из пећине је извучен и пети дечак, саопштили су тајландски морнарички званичници.

Један од дечака одвезен амбулантним возилом
 
09.55 – Акција спасавања је настављена јутрос у 11 часова по локалном времену (6.00 у Србији). Званичници су саопштили да су дечаци који су јуче извучени из пећине добро, али да су у карантину из превентивних разлога.

09.10 – Би-Би-Си наводи да активности забележене рано јутрос на месту роњења наговештавају да је можда већ у току операција спасавања преосталих чланова групе или да ће се она наставити.

Други дан акције спасавања дечака фудбалера и њиховог тренера. Спасена су три дечака из друге групе. Јуче су њих четворица превезена у болницу, где се опорављају.

Спасиоци су одлучили да наставе с ризичном операцијом, јер страхују да би могло да дође до пораста нивоа воде због јаких падавина током ноћи и временске прогнозе за наредне дане.

Акција спасавања протекла је јуче брже него што се очекивало јер се ниво воде додатно спустио. Операција је, међутим, морала да буде заустављена како би се замениле боце с кисеоником.

Они које су извукли рониоци опорављају се у болници у граду Чијанг Рај. Осећају се добро, али су у карантину због страха од инфекција.

Гувернер провинције Чијанг Рај, Наронгсак Осатанакорн, рекао је да су из пећине прво извучени најздравији дечаци.

Иначе, компанија милијардера и предузетника Илона Маска тестира подморницу за децу, која би могла да се искористи за спасавање преосталих дечака.

Дечаци узраста од 11 до 16 година и њихов 25-годишњи тренер заробљени су у пећини од 23. јуна.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дубравка

09.07.2018 12:24

Хваака, Богу!!! ЈОС МАЛО, ПА СWИ!!!

ОДГОВОРИТЕ