МВП Еврокупа стиже у Макаби!

Израелски великан победио је Ефес у трци за Скотија Вилбекина.  Макаби “киднаповао” Вилбекина! После дуго нагађања зна се где ће Американац наставити каријеру.

Кошарка 10.07.2018 | 10:30
МВП Еврокупа стиже у Макаби!
Досадашњи плејмејкер Дарушафаке Скоти Вилбекин (25 година, 188 цм) наставиће каријеру у Макабију, објавио је на Тwиттеру његов агент Миодраг Ражнатовић.

Вилбекин је пролетос бриљирао у плеј-офу Еврокупа, нарочито у полуфиналу против Бајерна, када је на две утакмице постигао 65 поена, од тога 13 тројки из 24 покушаја. Затим је у финалној серији против Локомотиве Кубањ имао просек од 26 поена, па се поред трофеја радовао и МВП признању.

Након што 2014. године није изабран на драфту, Вилбекин је прву сезону профи каријере провео у Аустралији и Грчкој (АЕК), а од јесени 2015. је био у Дарушафаки. У међувремену су га ангажовали, па врло брзо отпустили Филаделфија Сиксерси.

Макаби после три узастопна неуспешна наступа у Евролиги (испадање у групној фази 2016, па 14. и 10. место у "реновираном" такмичењу) поново спроводи темељне промене у тиму, не би ли се вратио на некадашње стазе успеха.

Прва два појачања, бек Кендрик Реј из Нимбурка и крилни центар Анђело Калојаро из Банвита, нису тако звучна имена, али чим су доведени у раној фази прелазног рока, сигурно је да су дуго и пажљиво скаутирани. Хрватски тренер Невен Спахија у другој сезони неће имати право на кикс...

Званично ће овај трансфер бити објављен следеће седмице јер постоји проблем у процедури зато што је Вилбекин раније већ имао предуговор са Анадолу Ефесом.

Овај турски тим је договорио услове са играчем, али је откупна клаузула коју је Дарушафака тражила била превисока за Ефес тако да трансфер није комплетиран.

Макаби је искористио ситуацију и договорио двогодишњи уговор са Вилбекином покривајући откупну клаузулу. По страним медијима се помиње да би цео посао са платом требало да буде тежак 2.300.000 евра.

Макаби је недавно продужио уговор са Деандреом Кејном, а показао је и интересовање за Шејна Ларкина. На крају је ипак успео да доведе Вилбекина, шампиона Еврокупа са Дарушафаком.

Он је на 18 утакмица у просеку давао 20 поена и имао пет асистенција, те једну и по украдену лопту по утакмици у просеку.

Ово такође значи да би Ларкин сада требало да буде ближи Басконији која жели да га врати у своје редове.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар