Денвер и Јокић данас потврђују рекордни уговор!

Српски кошаркаш Никола Јокић званично ће објавити наставак сарадње са Денвер Нагетсима у понедељак.

Кошарка 09.07.2018 | 12:15
Денвер и Јокић данас потврђују рекордни уговор!
Нагетси су заказали конференцију за медије у 13.30 по локалном времену (21.30 по средњеевропском времену) на којој ће о новим уговорима говорити Јокић и Вил Бартон.

Подсетимо, момак из Сомбора добио је највећи уговор у историји српског спорта – за пет година инкасираће 148 милиона долара.

Дозволивши Јокићу да постане ограничен слободан агент, Нагетси су показали добру вољу према српском кошаркашу јер су могли да га плате само 1,6 милиона наредне сезоне, али су уједно и избегли могућност да он следећег лета изабере понуду неког другог тима, јер у овом случају тим из Денвера може да изједначи сваку коју добије. 

Осим тога, Нагетси су "везали" Јокића за себе на дужи период и тиме показали да ће он и у будућности бити кичма око које ће градити тим чији је основни циљ пласман у плеј-оф. 

Јокић се у протекле три сезоне истакао као један од најбољих центара лиге, а посебно је скренуо пажњу јединственим додавачким вештинама, а сада је постао и најплаћенији српски спортиста свих времена. 

Прошле је просечно бележио 18,5 поена уз 10,7 скокова, 6,1 асистенција и 1,2 украдене лопте за 32,5 минута по мечу на 75 утакмица. 

Осим њега, екипа Мајка Мелоуна сачувала је и Вила Бартона који ће за четири сезоне зарадити 54 милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар