Видео: Партизан доводи НБА појачање?!

Кошаркашки клуб Партизан у преговорима је са америчким плејмејкером Маркусом Пејџом, сазнају "Вечерње новости".  Звезда "Мартовског лудила" на мети Партизана! Некадашњи плејмејкер Северне Каролине могао би да постане друго појачање црно-белих за наредну сезону, сазнају "Вечерње новости".

Кошарка 09.07.2018 | 22:45
Видео: Партизан доводи НБА појачање?!
Београдски лист пише да ‘црно-бели’ планирају да 25-годишњем момку понуде уговор на две сезоне.

Уколико овај трансфер буде договорен, биће то друго играчко појачање Партизана после доласка Радета Загорца, као и Милана Минића на место саветника тренера Ненада Чанка.

Пејџ је био студент чувене Северне Каролине (2012-2016), а дипломирао је на кошаркашкој "академији" легендарног тренера Роја Вилијамса. 

Леворуки организатор игре је протеклу сезону почео као члан Шарлота, с којим је потписао "двосмерни уговор", одигравши пет мечева за Хорнетсе у НБА и 46 утакмица за њихову филијалу Гринсборо Сворм у Развојној лиги, уз просек од 15,2 поена, 3,0 скока, 4,4 асистенције и 1,4 украдене лопте. 

Осим њега, последњих дана се спекулисало и да је на радару клуба амерички комбо бек Мекензи Мур, један од најефикаснијих играча у грчкој лиги прошле сезоне.



Најџел Вилијамс-Гос отишао је у Олимпијакос, а у црно-белом дресу би могао да га замени други плејмејкер који се у блиској прошлости истакао на Фајнал фору НЦАА лиге.

Према писању "Вечерњих новости", то је Маркус Пејџ (24 године, 183 цм), са којим Партизан преговара о двогодишњој сарадњи.

Пејџ је у финалу универзитетског шампионата 2016. године постигао тројку којом је Северна Каролина 4,7 секунди пре краја изједначила против Виланове на 74:74, након чега су "црне пете" ипак остале без титуле, када је уз звук сирене погодио Крис Џенкинс.

Овај вижљасти, леворуки организатор игре на драфту 2016. је изабран са 55. позиције и одмах "трејдован" из Бруклина у Јуту.

Након што су га "џезери" отпустили пред почетак сезоне 2016/17, потписао је за њихов развојни тим Солт Лејк Сити Старс, док је 2017/18 дебитовао у НБА лиги, забележивши пет наступа за Шарлот Хорнетсе, али је по слову двосмерног уговора много више времена провео у њиховој филијали, Гринзборо Сворму.

Тамо је имао учинак од 15,2 поена и 4,5 асистенција по утакмици.

Занимљиво је да је Северна Каролина 2017. постала шампион без Пејџа у тиму. Ране из претходног финала залечене су у окршају са Гонзагом, чији је најбољи играч био Вилијамс-Гос.

У Партизан је од појачања за сада стигао само Раде Загорац, Вања Маринковић је продужио уговор, а Новица Величковић би требало да уради исто то.

Из прошлосезонског састава неће остати Михајло Андрић, Ђоко Шалић и Обрад Томић, од којих се клуб званично опростио пре недељу дана.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар