Отворена изложба слика Станића

Изложбом слика ужичког сликара Ђорђа Станића синоћ је у Рудом почела петодневна манифестаација „Петровданске свечаности“ у оквиру којих ће се прославити и крсна слава општине.

Република Српска 09.07.2018 | 11:14
Отворена изложба слика Станића
Станић је рекао новинарима да ове године слави три деценије рада и да је досад имао око 70 самосталних и учествовао у око 400 колективних изложби на просторима Србије и Републике Српске.

„Овдје је изложена 21 слика урађена у поетском реализму који нагиње ка експресионизму, а све је то школа славног златиборског сликара Божидара Ковачевића која има специфичан правац у ликовној умјетности", рекао је Станић. Он ради техиком уље на платну.



"Од како сам почео да сликам пејзаже родног краја све радим у природи, у аутентичном амбијенту како бих осјетио чар тренутка и бљесак боја и све то пренио на сликарско платно", истакао је Станић.

Сликар из Рудог Радомир Јагодић, који је отворио изложбу, подсјетио је да је Галерија „Просвјета“ и досад излагала слике познатих српских и црногорских сликара. 



"Станић је исконски експресиониста, иако он то неће да призна, јер он кад слика понаша се као онај митски бубњар, ударајући кистом од платно и то слагање боја стапа се са звуком у ваздуху", додао је Јагодић. Јагодић тврди да Станић не ствара слике него слике њега сликају.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар