Падавине широм Републике Српске

У Републици Српској претежно до потпуно облачно на сјеверу, сјевероистоку , истоку и централним предјелима уз кишу која пада у Семберији, дијелом у Посавини и сарајевско-романијској регији. На крајњем западу, југозападу и југу је с малом до умјереном облачношћу. Дува слав и промјењив вјетар.

Република Српска 09.07.2018 | 07:15
Падавине широм Републике Српске
У сјеверозападној висинској струји ће преко сјевера Балкана прећи плитки висински циклон утичући на вријеме. У приземљу слабоградијентно поље притиска који полако расте, а сјевером и истоком Балкана ће проћи линија нестабилности.

На сјеверу и истоку облачније уз пролазну кишу и пљускове, обилније на сјевероистоку. На југозападу и југу промјењиво и топлије, те углавном суво.

Ујутро на сјеверу промјењиво до претежно облачно уз мјестимичну кишу, извјеснију од Посавине до Семберије. У осталим предјелима претежно суво, према крајњем западу, југозападу и југу са мање облака и сунчано.

Током пријеподнева облачност се шири од сјевера ка централним предјелима и истоку, те ће у тим предјелима бити нестабилно уз чешћу кишу и пљускове са грмљавином.

Понегдје ће бити јачих пљускова (Семберија, доње Подриње и сјевер сарајевско-романијске регије). На југозападу и југу више сунчаног времена уз рјеђу појаву пљускова. Вјетар умјерен сјеверних смјерова у Семберији западни а на планинама умјерен до јак сјеверац и сјевероисточњак.

Највиша дневна температура ваздуха од 20°Ц на истоку до 25°Ц на западу, на југу око 28°Ц, у вишим предјелима од 18°Ц.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар