Русија је шампион прве Лиге нација!

Одбојкашка репрезентација Русије освојила је Лигу нација, пошто је у финалу у Лилу победила домаћина фајнал-сикса, Француску, са 3-0 у сетовима.  Моћна Русија згазила Француску за премијерни трофеј Лиге нација.  Зборнаја славила у три сета, бриљирали Михајлов и Мусерски.

Остали спортови 09.07.2018 | 11:45
Русија је шампион прве Лиге нација!
Русија је до тријумфа дошла за сат и по времена игре, по сетовима 25:22, 25:20, 25:23.

Француска, иако благи фаворит у овој утакмици, није успела да заустави Русију која је против домаћина пружила једну од најбољих игара на завршном турниру.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Максим Михајлов са 19 поена, Дмитри Волков је имао 13, а Дмитриј Мусерски 12. 

У екипи Француске истакао се Ервин Нгапе са 16 поена, док је Кевин Ле Ру уписао осам. Раније у току дана је треће место освојила селекција САД која је са 3-0 победила Бразил. 

За најбољег играча Лиге нација проглашен је Максим Михајлов ком је припало и 30.000 евра.

Одбојкаши Русије заслужено су дошли до трофеја, јер су током целог завршног турнира изгубили само један сет у четири утакмице.

Код победника најбољи је био Максим Михајлов са 19 поена, док је Дмитриј Мусерски забележио 16. Код Француза једини двоцифрен био је Ервид Енгапет са 16 поена.

Иако нису успели да освоје ни сет у финалу, Французи су пружили сасвим солидан отпор моћном ривалу. Ипак, у првом сету најближе што су успели да ураде је било минус три (22:19).

У другом су Руси имали нешто лакши посао, али су их Триколори поштено намучили у трећем сету. Водили су скоро до самог краја, имали су 22:20, али Русија је у самом финишу показала сав квалитет.

Бронзану медаљу освојили су одбојкаши САД који су у мечу за треће место такође на убедљив начин савладали Бразил са 3:0, по сетовима 25:21, 28:26 и 28:26.

На завршном турниру, четврто место освојио је Бразил, док Србија, попут Пољске није забележила ниједну победу.

Американци бољи од Бразила за бронзу у Лиги нација! Одбојкашка репрезентација САД освојила је данас у Лилу бронзану медаљу, пошто је у утакмици за треће место победила Бразил са 3:0 у сетовима.

Американци су до тријумфа дошли после нешто више од сат и 30 минута игре, по сетовима 25:21, 28:26 и 28:26.

Најефикаснији у побендичком тиму био је Арон Расел са 14 поена, док је један мање уписао Метју Андерсон.

У селекцији Бразила истакао се Валас Де Соуза са 15 поена, док је 12 забележио Лукас Саткамп. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар