Ф1: Фетел славио испред Хамилтона у ''лудилу'' Силверстона!

Себастијан Фетел, возач Ферарија, славио је на великој награди Велике Британије воженој на стази Силверстон.  Каква трка: Фетел стигао Проста, пех Хамилтона! Британац је на "домаћој стази" почео с "пол" позиције, па после инцидента у ком је учествовао Кими Раиконен - пао на последње место. Ипак, успео је да се избори за другу позицију. . .

Остали спортови 08.07.2018 | 17:15
Ф1: Фетел славио испред Хамилтона у ''лудилу'' Силверстона!
На најбољој трци ове сезоне Немац је успео да победи тако што је на пет кругова до краја обишао Валтерија Ботаса.

Други на циљ стигао је актуелни шампион Луис Хамилтон, док је место на подијуму комплетирао Кими Раиконен. Ботас је на крају завршио тек четврти.

Првих десет комплетирали су још Данијел Рикардо, Нико Хулкенберг, Естебан Окон, Кевин Магнусен, Фернандо Алонсо и Серхио Перес.

Од старта трке кренуло је лудило. Раиконен је направио грешку и ударио Хамилтона, који је пао на последње место. Контакт је био гумама, тако да ниједан болид није претрпео веће оштећење.

Хамилтон је кренуо са последњег места, док је Раиконен изгубио место и био је иза возача Ред Була. На првом месту избио је Себастијан Фетел испред Валтерија Ботаса. Кими је кажњен са десет секунди због грешке.

Како је трка одмицала Хамилтон је напредовао, али како би дошао у контакт са водећима, био му је потребан неки 'хаос' у виду 'сејфти кара' на стази. То се и десило у 33. кругу.

Возило безбедности успорило је и прибилижило возаче, нешто је највише одговарало Хамилтона. Када се 'сејфти кар' склонио са стазе, Раиконен је покушао да обиђе Ферстапена, међутим није успео. Тада се десио још један инцидент.

Карлос Саинц и Роман Грожан имали су удес и после само два круга вожње, возило безбедности поново је морало да изађе из бокса. Када се 'сејфти' склонио кренула је одлучујућа борба.

Фетел успео је да обиђе Ботаса, као и Хамилтон, али и Раиконен. Финац из Мерцедеса тако је пао на четврто место. Британац није успео да угрози Немца на првој позицији, као што није ни Раиконен акутелног шампиона Ф1.

Без сумње присуствовали смо најбољој трци ове сезоне, а на крају је као победник изашао Себастијан Фетел.

Сјајна трка на славној стази у Силверстону!

Возач Ферарија Себастијан Фетел победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Велике Британије и на осам бодова увећао предност на првом месту у шампионату у односу на Луиса Хамилтона из Мерцедеса.

Сјајни Немац је остварио 51. победу у каријери и изједначио се са Аланом Простом на вечној листи на којој су испред само још Луис Хамилтон (65) и Михаел Шумахер (91).

Уједно, ово је била четврта победа за Фетела у сезони, а друга у Великој Британији - пошто "домаћи возач" Хамилтон није успео да одбрани "пол позицију".

Ипак, он је заузео другу позицију што је велики успех после инцидента у првом кругу, када је пао на последње место након што га је ударио Кими Раиконен из Ферарија, добром вожњом успео да се попне на подијум.

Ф1 генерални пласман:

Себастијан Фетел (Ферари) 171

Луис Хамилтон (Мерцедес) 163

Кими Рајконен (Ферари) 116

Данијел Рикардо (Ред Бул) 106

Валтери Ботас (Мерцедес) 104

Макс Ферстапен (Ред Бул) 93

Нико Хилкбенберг (Рено) 42

Кевин Магнуесен (Хас) 39

Карлос Саинц Јуниор (Рено) 28

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар