Милић: РТРС је пробио дно!

”Отац Давида Драгичевића, Давор, који од почетка тражи истину и правду за свог сина, и не знајући, нашао се у епицентру специјалног рата, који је поведен за дестабилизацију Републике Српске. ”

Република Српска 08.07.2018 | 15:55
Милић: РТРС је пробио дно!
”Извори РТРС кажу да су људима у Сарајеву нудили 100 КМ за долазак у Бањалуку, а да се исплата вршила преко некадашњих припадника тзв. Армије БиХ.”

Ово горе су цитати из текста непознатог аутора са непознатим изворима на порталу ЈАВНОГ СЕРВИСА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ – Радио-телевизије Републике Српске, објављен неколико сати уочи великог, упркос овом чињенично непоткованом (не)дјелу, ДОСТОЈАНСТВЕНОГ скупа 7. јула 2018. на Тргу Крајине у Бањалуци.

Кад је јавни сервис 20. априла ове године, пред први велики скуп ”Правда за Давида” на сва звона пренио текст београдског ”Ало” у којем ”тајне службе спремају хаос у Републици Српској; спрема се жесток удар на Републику Српску, с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти у Српској пред предстојеће опште изборе у БиХ”, мислили смо да непрофесионалније, луђе и горе не може.

”Аналитичарски осврт”, без отворене истраге тужилаштва, у којем се довољним сматра то што се предсједник Републике, иако није ни полиција, ни тужилац, срео са оцем страдалог Давида и ”удовољио његовом захтјеву”, наводи и да ”мајстори конфузије ипак не мирују”. Да су ”креатори и извршиоци прављења хаоса и удара на Републику Српску искористили” (не искористиће, већ управо тако – искористили) ”овај трагичан догађај да преко својих људи протесте у центру Бањалуке претворе у масовне демострације на којима би изманипулисали народ и покушали да руше власт и прије избора”. РТРС је ово тада пренио, ни не трепнувши.

Ето, прође априлски скуп, прође и посебна сједница Народне скупштине, прође и скупштински Анкетни одбор, огласи се и тужилаштво, прође и седмојулски скуп у Бањалуци, а РТРС се баш тог седмог јула окачи на стуб страма, али не на тргу, већ у историји Републике Српске.

Познајући улогу која им је додијељена настанком, за нормалног човјека, свете Републике Српске, законе и новинарске кодексе, по којима би морали да раде, тврдим да јавном сервису име Републике Српске треба одузети из назива. Да је не брукају. Да се смеће не крије иза имена Републике Српске. Јер има ту и етички кодекс, али они му више не знају ништа.
Овај априлски текст ипак није најгоре што се догодило под плаштом имена Републике Српске. Ни цитат из јучерашњег епохалног дјела издвојен на почетку овог текста није ни најгори, нити најружнији, али институционално јесте најопаснији.
Јучерашњим новинарски и морално срозаним текстом, чињеницама непоткованим, прекршен је Закон о Радио-телевизији Републике Српске, етички и кодекс новинарства, а веле да се добрано загазило и у кршење кривичних прописа у смислу ширења панике и плашења народа.

Медијски ”стручњаци” које су посадили тамо сметнули су са ума да је у међувремену одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске. На којој је, осим ”уваљивања Анкетног одбора опозицији” (било би добро да је ово парафразирана изјава предсједника Републике, а не дословна) владајућа већина усвојила и врло важан, можда и најважнији закључак на тој сједници, којим се тврди да је стање безбједности у Републици Српској у основи стабилно.

Ако је истина све ово што је РТРС објавио, уз непотписаног аутора са непотписаним изворима, онда је Република Српска у озбиљном проблему. И први скупштински закључак који говори о безбједности је, ако јесте све истина, озбиљно нарушен.

МУП Републике Српске би морао озбиљно да испита све јучерашње наводе РТРС-а и да хитно обавијести Народну скупштину Републике Српске – да ли је безбједност и даље стабилна.

А ако није, а то ће нас, надам се, озбиљан МУП и други истражни органи озбиљно извијестити, онда остаје само закључак да РТРС, свјесно или несвјесно, шири панику, сије страх и то, РТРС-овим рјечником, ”с циљем дестабилизације Републике Српске”. Ако је свјесно, онда су у нечијој служби. Ако је несвјесно, онда не знају да раде.

То што су прекршили Закон о заштити личних података објављивањем матичних бројева појединаца и докумената које могу да посједују само полиција и правосуђе, то је посебна прича. И тиме ће се, надам се, такође позабавити надлежни органи.

НН јуначина, која не смије ни своје иницијале да потпише испод текста, осилила се па објавила матичне бројеве, парафразирам, мафијаша с трга. Међу лицима са криминалним досијеом (не парафразирам, дословно је), веле, и у посљедње вријеме је одвећ гласни, у њиховом тумачењу слободе говора, Драшко Станивуковић. И рестартовац Стефан Благић, као и страшни Жељко Вулић који се због ”Гранд трејда” и отимања земље борио са овим системом, а за чију борбу је на крају суд пресудио да је у праву.

Умјесто извињења за све написано, РТРС је, кад је скуп прошао, затамнио матичне бројеве и промијенио које слово у тексту, а уређивачки колегијум јавног сервиса ”најоштрије је осудио притисак на уређивачку политику” и саопштио да су ”све пријетње РТРС-у на друштвеним мрежама послије објављивања овог текста пријављене надлежним органима”.

Радујемо се раду тих надлежних органа, управо због њих се народ и скупља на тргу свако вече више од стотину дана. Радујемо се, кад све ово једном коначно прође, што ће новинарске школе имати сјајан примјер, све на једном мјесту, како озбиљна кућа и озбиљна држава никако не смију да раде. И сјајан примјер како је једном један јавни сервис успио да пробије дно.

Остаје једино трунчица наде да се НН јуначина испод текста није потписала зато што има бар мало образа и стида, а не зато што се плаши. Овако иза цијелог текста стоји цијела национална РТВ кућа. А прави јунаци се не крију, прави јунаци у бој иду својим именом. НН је, као што поручују и са трга, само за кукавице.

Аутор: Марија Милић/Фронтал.рс

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

Реконструкција

08.07.2018 13:59

АТВ и РТРС су дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјек

08.07.2018 14:26

Дно дна

Name

Аа

08.07.2018 15:27

МУП је гори од и једног и другог, да тек знате како они припремају извјестаје о стању безбједнсти,тек би онда знали каква на је безбједност

Name

ВРС-РВИ

08.07.2018 15:36

Дали смо се борили за овакву РС!!! За овакву ртрс , која је била свих ратни година уз нас борце ВРС, која нам је давал снагу, подизала морал... а данас се окренула против тога истога народа , а сврстала се на страну злоцинаца и они који опустосисе РС и отијерасе насу дијецу по бијелом свијету, а нај горе сто нам убисе оне који јос остају у РС!!!! Народе докле висе цекати! Борци и ствараоци РС, видите да је и БОРС подкупљен од стране резима, суте, неосудјују убиство насег друга и саборца , РВИ Давора Драгицевица, цовијека који се бори као ЛАВ, против сотона и убица ,они који мисле да је РС њихово власниство, а кад се борило за њен настанак били су у мисијим рупама, или ако су били дебело су наплатили све оне дане проведене у ВРС, док ми сви зивимо од данас до сутра... Дали је ово јава или сан, цесто се питам, за овакву РС ,зао ми је сваког дана ,који сам провео стварајуци је ,од првог до посљедњег дана!!! А просао сам од Тебиња до Н. Града... залосно да цовјек не повијерује!!!

Name

боки

08.07.2018 18:17

Све ово се осликава у лику И дјелу једног цовјека.Назалост.

Name

Власт

08.07.2018 20:24

Господо из Савеза за промјене, ви висе ни сами незнате где ударате.. нецете никада доци на власт јер немате капацитет.. 100 год нисте на власти сада када би и добили изборе а нецете не би имали кога поставити на одговарајуце функције. Зато цутите и не прицајте глупости да не би изгубили и то сто имате.

Name

Ружа

08.07.2018 14:00

Свака част на тексту и потпису испод истог. Доста нам је НН-овских прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.07.2018 16:21

се питам ,докле висе са лазима ,докле це ртврс бити у слузби резима,докле це обмањивати градане ?ртврс ,треба санкцијонисати ,затразити оставку уредника и негових поданика.

Name

САМО НАПРИЈЕД

08.07.2018 18:51

Треба им судити, ето шта треба. Они не заслужују име новинара, и мјесто им је у затвору а тамо ће ускоро и бити.

Name

Ооо

08.07.2018 14:01

БН је телевизија којој се вјерује. Текст господје Милиц је проникао у срз насег друственог стања. Али, хвала Богу, има и даље оних са здравим разумом и цасним новинарским кодексом као сто је ауторка текста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. П. Његош

08.07.2018 14:51

Видимо по резултатима избора у задњих 12 година колико им се вјерује.

Name

Ре ПП Његош

08.07.2018 15:39

Ти си ПП Гњида, увлакач, дупелизац. Ти не знаш ко је Његош?

Name

марко

08.07.2018 14:06

Ма само јос да схватимо да РС није дрзава ни светац, вец апарат који нам узима паре под кринком застите националних интереса које нам бајаги одузимају она друга два народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ П.П.ЊЕГОС

08.07.2018 16:16

Стварно су упорни иста прица 12 година -никад опозиција неце на власт доци нападајуци РТРС неце се бавити Давором и његовом квазигрупом.

Name

Дарко Миха

08.07.2018 14:07

Невјероватна је количина лажи којим РТРС трује грађане

ОДГОВОРИТЕ
Name

5

08.07.2018 14:29

Још мало и да их скинемо са грбаче

Name

Ре 5

08.07.2018 14:41

Мало вас је јуце било да скинете легално изабрану власт ви немате ни 5000 хиљада а васи ментори тразе бар 30000 хиљада да крену нарусење институцие РС.

Name

Да

08.07.2018 15:10

Ти ментори ову власт могу да скину кад се сјете. Довољно је само да им ускрате кредите.

Name

Ре Да

08.07.2018 15:54

Кредит се мозе подици било гдје а ови сто дају кредите од тога имају корист а кредите не подизе само ова власт него и опстине гдје СДС влада годинама и све земље у окружењу су задузене цак и оне које су цланице ЕУ и зато не лупетај

Name

Зиле

08.07.2018 16:16

Само престати плацати таксу за тв ртрс

Name

Мирославв

08.07.2018 14:12

РТРС је једна обицна септицка јама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стријела

08.07.2018 14:12

Свака част на тексту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатар

08.07.2018 14:12

Уреднике РТРС треба ослободити од плацања партиципације у болницама. Они оцигледно болују од ријетке болести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде М.

08.07.2018 14:13

Заборавите на моју претплату. Комсија је у снсд, њему наплатити дупло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

08.07.2018 14:13

Ови са ртрс висе не смију у градове уци па по селима пензионере тразе јер контају нејаки су, а мозда немају свих канала на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганн

08.07.2018 14:13

РТРС је један обицни психопата који нема савјести. Ниција није до зоре горјела!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пероо45

08.07.2018 14:14

РТРС ионако нико не гледа могу објављивати ста хоце то нема ефекта, народ је препознао лаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниндза

08.07.2018 14:14

Висе се не казе лазес ко пас вец лазес ко РТРС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симона

08.07.2018 14:31

Ја већ одавно не гледам РТРС јер објављују само неистину И лажи, уствари оно што одговара владајућем режиму. А сада кад ово прочитах заиста су, дно дна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст!

08.07.2018 14:33

Потпуна подрска Марији М!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моусе

08.07.2018 14:44

Срамни поступци,па они би требали(РТРС) да буду примјер свим медијима како се извјештава,праве програми,обраћа гледаоцима,да буду најгледанији због квалитета,а оно све супротно. Политика и медији када иду руку под руку,обично страдају медији и гледаоци то казне игнорирањем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинџа Корњача

08.07.2018 14:46

Брука,има ли овдје било шта да није политика завукла свије грамзиве прсте у то!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стријела

08.07.2018 14:48

Када мајка дјетету од најранијег периода живота стално говори МОЈ ГЕНИЈАЛАЦ, та позитивна вибрација ће имати утицај на развој дјетета и његову интелигенцију, бар за једну јединицу ИQ-а. Кад медији стално на дневном нивоу народу пласирају дозу лажи, обнама и превара шта имамо у крајњме исходу ? Одлазак у крајност, државу и народ који пропада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМОЈТЕ ЉУДИ!!!

08.07.2018 14:57

Свака "ИНФОРМАЦИЈА", коју објави РТРС, долази ОДОЗГО, онако како ВЕЛИКИ БАЈА нареди!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Био Робот

08.07.2018 15:08

Срби не могу да направе функционалну дрзаву са институцијама у којима постоји ред вец два вијека. Зар заиста мислите да је до појединих политицара или странки? Уз то, за та два вијека смо пострадали као ријетко који народ. То је довољан узорак да се призна да ми срби нисмо способни имати дрзаву па самим тиме је и право за нас је другације писано. Размисљајте о томе а не о посљедицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Бл

08.07.2018 15:17

Када сам јуче читао текст,нисам могао вјеровати својим очима.На тргу сам стално са својим унукама .Старија има 4 године а млађа 11 мјесеци.Долазим јер желим да овај град буде безбједан и да одрастају и уживају у својој дјечијој игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

душан радановић

08.07.2018 15:26

Каква власт, таква и телевизија, али не још за дуго. Народ је и онако убијен у појам, а РТРС хоће да га докрајчи. За РТРС нема ништа позитивно да се каже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

08.07.2018 16:18

Какав народ таква и телевизија (кројена по профилу тог истог народа) а кроз то и власт. Како каже она пословица, " сваки народ добије власт онакву какву заслужује"!

Name

Марцоне

08.07.2018 15:31

Не знам ста оцекујете од РТРС а у оваквој дрзави,ја сам га давно избрисао са пописа канала,нецу да се нервирам.Па доласком цовјека као Драско Милинивоц,који је ноцу у казину а ујутро као треба да ради није ни за оцекивати да це бар несто реално дозволити да се објави, јер мора лизати дупе свакоме како би се цупао из коцкарских дугова,а јос је и прокоцкао и новац од претплате градјана,оних који су луди па плацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

08.07.2018 15:40

Браво Марија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

08.07.2018 15:47

Забранити рад партијске тв одмах и тузити европском суду да врате народу новац од претплате јер су криминално узелибод народа и путем принудне наплате а народ одавно не гледа њих а они наплацију претплату а приватна тв партије на оциглед народа пљацкаааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС радник пензионер

08.07.2018 15:53

РТРС-је по закону јавни сервис Републике Српске, то што он није у пракси не треба кривити РТРС него људе који га воде и оне који постављају те људе. Ти људи имају своје име и презиме.Увијек их треба прозивати именом и презименом , јер њих ништа не боли што се пљује РТРС. Њима РТРС служи само за личну добит, а не за добробит народа. Не могу бити амнестирани ни радници РТРС-а који шуте и раде како им се каже, гурају главу у пијесак,ради ситне добити.РТРС је важнијих и од оних који руководе и од свих који раде тренутно.Он је институција , која је нажалост дотакла дно, али је стварана и прије ових и радит ће и послије. Дакле напоље Драшко, кумови, подрепаши .....живио РТРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ СУ ИСТИ

08.07.2018 17:35

Они који као дрогирани читају у камеру гадости режимске пропаганде њихови уредници,сви они који су запослени од 1998-2000,2006-2018 јер посао сугурно нису добили,а да нису у СНСД.Треба им забранити рад у новинарству,а онима који нису новинари забранити рад у државном и јавном сектору.Другачије се РТРС неможе очистити и постати непристрасан јавни емитер Републике Српске.Новинарска удружења требају извадити главу из пијеска и јавно се одрећи "колега" из РТРС.

Name

@#@

08.07.2018 16:05

РТРС несмију писнут док им Додик не каже. АТВ била је објективна тв док је Додик јуниор није купио. То само може гледати болестан ум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риплy

08.07.2018 16:28

АХ, ШТА БИ ОД ОНАКВЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ РС-а КОЈУ СУ НАСЛИЈЕДИЛИ КАДА СУ ОВИ ДОШЛИ НА ВЛАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

08.07.2018 16:49

Проницљиво и болно истинито!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Занимљиво

08.07.2018 19:29

Ти исти људи који су некада били против ,,Слобе,,и стискали песницу против њега сад се боје исте те песнице својој гузици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

08.07.2018 20:16

РТРС је у служби само једног човека, а не у служби својих грађана који је плаћају. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја

08.07.2018 22:19

Одлицан текст! Браво, Марија! А сто се тице те срамне телевизије, нити је гледам нити плацам претплату за тај снсд билтен, нити ме висе мозе изненадити нацин на који изврцу тезе и покусавају испирати мозак људима. Али, срецом, народ висе није овца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

еј

09.07.2018 06:57

Пустите ви РТРС,сви знате да је ово све од једног човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РТРС

09.07.2018 07:07

РТРС мање-висе и постоји само да би задовољавао апетите оних који убиру паре од претплате коју тјерају људе да плацају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.07.2018 09:04

РТРС се претворио у медијски сервис СНСД,то је велика срамота за новинарство у РС,можда ће се то некада и промијенити,али та мрља ће дуго остати у сјећању свих нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузана

09.07.2018 09:05

Живимо у диктатури,полиција,тужилаштво и јавни сервис сви су упрегнути да служе РЕЖИМУ,али то стање ће се промијенити након 7.октобра! Вратимо Српску народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

09.07.2018 09:05

Велика брука и срамота је РТРС који лажни оптужује људе и ставља им мете на чело,правећи од часних и поштених грађана наводно издајнике.Црне странице новинарства РС се исписују.Послије сваке ноћи дође дан,тако ће и ову таму која се надвила над РТРС замијенити свијетлост након 7.октобра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.07.2018 12:50

РТРС није пробио дно, РТРС је дно и то дно дна у посљедњих неколико година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијана

09.07.2018 14:34

РТРС увијек ту када треба народ лагати, увијек ту када треба народ обмањивати, увијек ту када треба ублазити поскупљења, увијек ту за подобну странацку гарнитуру...њима је главна вијест у првом дневнику да је КК Игокеа поклонила 2 косаркаске лопте некој сколи...а то сто се на тргу окупило 15 ооо људи...то нису примјетили...зато " стоп медијском мраку".

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

09.07.2018 20:42

РТРС је званична телевизија РС и њен задатак је да нас грађане извјештава о свему што се дешава у РС-у, али првенствено о кретању и раду челних људи РС и институција, а не, свакако, о некаквим диригованим митинзима, протестима и иним догађањима, то је и логично и очекивано.

ОДГОВОРИТЕ