Побједа, па судар Борковића!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић после четвртог викенда ТЦР шампионата заузима друго место у генералном пласману, након што је после победе у првој трци, у другој због инцидента на стази остао без бодова.

Остали спортови 08.07.2018 | 19:15
Побједа, па судар Борковића!
Најбољи српски аутомобилиста сачувао другу позицију са бодом заостатка у генералном пласману ТЦР Европа шампионата.

Возач НИС Петрол тима у сарадњи са Таргет Цомпетитион тимом у свом аутомобилу Хyундаи и30 Н са бројем 62, на стази Хунгароринг у Мађарској, упркос свему, може да буде задовољан јер је драстично смањио заостатак за водећим Асконом.

После одличног наступа и победе у првој трци у конкуренцији 24 возача, Борковић је због инверзивног поретка прве десеторице из квалификација, у недељу стартовао са седме позиције. На самом старту остварио је напредак за једно место, али га је већ у уводним кривинама са стазе изгурао Џош Фајлс.

Борковић је ипак остао на стази и започео притисак на петопласираног Британца. Фајлс је одбијао нападе панчевачког аса, али је било питање тренутка када ће га престићи. Међутим, британски возач је на запрепашћење Борковића неочекивано прерано закочио приликом уласка у кривину, натеравши српског возача да налети отпозади.

Последица колизије била је смрскани предњи део Борковићевог аутомобила, због чега није могао да управља возилом и убрзо након тога био принуђен да оде у бокс. Сви напори чланова његовог тима да га оспособе за наставак трке били су безуспешни, с обзиром на степен штете на аутомобилу.

Добра вест за Борковића је та што водећи у генералном пласману Микел Аскона није увећао бодовни салдо, па је након четири викенда Борковић са 111 бодова други у шампионату у конкуренцији 24 возача, с бодом мање од Асконе.

"Нажалост, утисци нису тако добри као после прве трке. Имао сам тај инцидент, за који сам и ја крив. Срећа у несрећи је што ни Аскона није освојио бодове, али се Нађ приближио, па ћу до краја сезоне морати да возим врло тактицно. План ми је био да завршим трку, али ово је аутомобилизам и овакве ствари се дешавају. То су трке, био сам бржи, Фајлс ми је сметао, осетио сам да могу да га престигнем, али је он био изузетно дефанзиван. Сад се спремамо за Асен на коме ће Хјундаји опет добити вишекилограма и неће нам бити нимало лако", рекао Борковић.

Наредни, пети викенд шампионата ТЦР Европа биће вожен у холандском Асену 18. и 19. августа, након чега Борковића очекују тркачки викенд у Монци и финиш сезоне у Барселони.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар