Жене протестују због порнографије

Неколико десетина хиљада жена протестовало је у Сеулу захтевајући од владе да прекину праксу "порнографије шпијунским камерама".

Свијет 07.07.2018 | 22:29
Жене протестују због порнографије
На интернету последњих дана су се појавили видео снимци камера који тајно снимају жене полу и потпуно наге у тоалетима, школским свлачионицама или на радним местима упркос забрани дистрибуције порнографије.

Јужокорејски медији све чешће преносе сличне случајеве а такви видео снимци се појављују на порнографским сајтовима а неки их на интернету користе као рекламе за сајтове о проституцији.

"Мушкарци то снимају и после снимке стављају на интернет. Сви који то раде треба да буду строго кажњени", рекле су жене на скупу.

Јужна Кореја је посебно поносна због напретка у технологији и процењује са да чак 95 одсто становништва има паметни телефон или неки други електронски уређај.

Последњих година се повећао број шпијунских камера, од око 1.000 2010. на 6.500 прошле године.

Многи користе мобилне телефоне за снимање, али и мини камере на упаљачима, сатовима, кључевима или чак на краватама.

Међу осуђеним мушкарцима који су снимали таквим камерама, налазе се универзитетски професори, лекари, свештеници и полицајци.

За такво кривично дело може се добити новчана казна или неколико месеци условног затвора, али жене сматрају да казне нису довољно оштре.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БиХ

07.07.2018 22:41

Има ли таквих камера,има ли да ради на миг ока таква ми треба.

ОДГОВОРИТЕ