Коначно договор! Дончић иде у Далас!

Реал добија 2. 000. 000 долара! Словеначки ас дефинитивно се сели у САД.

Кошарка 08.07.2018 | 21:30
Коначно договор! Дончић иде у Далас!
Лука Дончић дефинитивно се сели у Далас, пошто су Маверикси и Реал Мадрид договорили висину обештећења и НБА клуб платиће око 2.000.о00 долара за тренутно најталентованијег европског кошаркаша. Иако је ова прича претила да постане летња кошаркашка сапуница, то се неће десити па ће клупски и репрезентативни шампион Европе обући дрес тима који га је изабрао као трећег пика на овогодишњем драфту.

Иако је договор постигнут, мадридски Ас објавио је да је челнике краљевског клуба изнервирала опаска власника Даласа Марка Кјубана који је рекао да морају да чекају јер “Реал Мадрид не воли да ради викендом“.

Дончић није могао ни да тренира са Даласом јер НБА клуб није платио обештећење. Словенца, међутим, свакако чека пауза, јер Маверикси желе да га одморе након напорне сезоне која је почела у септембру када је Дончић предводио Словенију до титуле првака Европе, а завршила се освајање Евролиге и трофеја у шпанској АЦБ лиги.

Словеначки кошаркаш ће са Мавериксима потписати уговор који би у првој сезони требало да му донесе 5.400.000 долара, затим у другој 6.400.000, уз опцију Даласа да продужи за још две године.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар