Циљ је јачати пословни амбијент

Престижну награду "Капетан Миша Анастасијевић" вечерас су у бијељинском Центру за културу додијелили представници "Медиа Инвента" из Новог Сада за 21-ог истакнутог привредника и јавну личност са подручја Семберије, Мајевице И Подриња који се истичу у предузетништву и стваралаштву.

Република Српска 06.07.2018 | 20:40
Циљ је јачати пословни амбијент
И ове године стручни жири одабрао је најбоље привреднике и друштвене ствараоце који заслужују признање "Капетан Миша Анастасијевић". За професионализам и стручни ангажман награђен је замјеник министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Предраг Јовић.

"Оно што је највећа сатисфакција јесте што најугроженијим, посебно националним мањинама, а то су Роми, наше министарство даје два милиона марака за образовање за здравство и стамбено збрињавање, и оно што је најбитније, да је већи дио новца од те помоћи дошао у Бијељину", истакао је Јовић. 

Признање за унапређење пословног амбијента у Српској добио је министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухакоивћ, а титула најбољег начелника регије припала је првом човјеку општине Лопаре Раду Савићу.

"Туризам у Републици Српској је у успону. Биљежимо веома позитиван тренд раста и што нам је најважније да се туристи задржавају. Посебно смо поносни на пројекте који се тичу оживљавања привреде и запошљавања. Ми смо у 2017. обезбиједили са привредницима 392 радна мјеста која су одржива, посебно смо поносни на нашу сарадњу са дијаспором", рекао је Глухаковић. 

Ласкава признања за предузетништво и стваралаштво додијељена су на основу пословности, тржишне кооперативности, моралних и етичких вриједности.

"Лакше је доћи до врха него опстати на врху, пошто иза нас стоји 21 година рада, то је много искуства и надам се да ћемо још дуго да трајемо", рекао је Његослав Загорац, власник компаније “Бодаxцо”, Бијељина. 

"Значи нам да оно што радимо у свијету, тамо гдје смо најпознатији, то буде препознато и у нашој земљи, фирма се бави монтажним кућама и то је будућност у свијету", рекао је Миленко Стевановић, директор Стецо центар, Бијељина. 

Циљ пројекта "Пут ка врху" је афирмација предузетништва и јачање просперитета у духу прекограничне сарадње.

"Наш задатак је да промовишемо успјех, мало се говори о успјешним људима, брендовима, малим и средњим предузећима, а они стварају нове вриједности и од њих зависи просперитет. Наш задатак јесте да кажемо и да није све црно у Републици Српској", рекао је Владо Маркановић, директор „Медиа-Инвент-а“. 

Пројекат реализују универзитети у Новом Саду и Београду И Медија Инвент уз помоћ И подршку Привредне коморе Војводине И Привредне коморе РС. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар