Тендер за ИД картице радника

- Министарство финансија Републике Српске расписало је данас тендер за израду система електронских идентификационих картица за раднике у Српској тежак 1,2 милиона КМ са урачунатим ПДВ-ом. Успостављањем базе података и набавком 260. 000 картица које ће радници у морати да носе на радном мјесту РС намјерава да сузбије рад на црно.

Република Српска 06.07.2018 | 11:48
Тендер за ИД картице радника
У тендерској документацији, која је у посједу ЦАПИТАЛ-а, наведено је да ће изабрана фирма имати 90 дана да заврши комплетан систем.

Систем представља интегрисану база података, пратећих апликација, система за припрему и извршење контрола, електронских картица и теренских уређаја и мобилних апликација за брзе теренске провјере.

Систем треба реализовати, наведено је у тендеру, као независно рјешење које може да обезбједи извршавање контроле запошљавања и рада на црно над комплетним тржиштем рада.



„Основна улога система је да пружи брз и ефикасан увид контролном органу на терену, о статусу радника у контролисаном привредном субјекту. Поред овога систем треба да омогући координацију више тијела на терену у току појачаних акција контроле рада и запошљавања радника у фирмама. Додатна улога система је да пружи увид у реалном времену о активностима контролних органа на терену, њихову тренутну позицију и податке о котролисаним субјектима“, наведено је у документацији.

У тендеру је наведено да ће картице служити за идентификацију свих запослених и да ће радници бити дужни да их носе са собом у току радног времена. Картица мора бити визуелно персонализована као и инкодирани подаци о сваком раднику у самом чипу картице.

Заинтересованим фирмама остављен је рок до 20. августа да могу доставити своје понуде.

Када су у питању услови које понуђачи морају да испуне, између осталих, наведено је да морају посједовати стручно особље како би се квалитетно имплементирао предмет набавке.

„То подразумијева да вођа пројекта мора имати најмање пет година искуства на вођењу пројеката и искуство у имплементацији пројеката. Понуђачи морају имати и ДБ Администратора (специјалисту за базе података) са искуством не мањим од пет година у РДБМС (Релатионал Датабасе Манагемент Сyстем) системима, као и пет година искуства у оптимизацији рада база. Морају имати и најмање три инжењера информатике за извршење ове услуге, најмање два сервисера који су опремљени и обучени за потребе сервисирања ових услуга и најмање двије особе у техничкој подршци“, наводи се у тендеру.

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

06.07.2018 09:51

Проинтер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

06.07.2018 10:11

Пун погодак вец изабрано.

Name

Скептик

06.07.2018 10:29

...или нека њемачка фирма која се управо оснива:)

Name

ХЕ ХЕ ХЕ

06.07.2018 10:59

јок ДНСов Јарић.

Name

Горан

06.07.2018 10:06

Једини прави потез Владе РС. Ово је велика предност за раднике. Послодавци ће од страха за великим казнама морати пријавити раднике и плаћати обавезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

06.07.2018 10:42

Сваки градјанин БиХ посједује ЛК која у себи садрзи јединствени РФИд цхип. Сваки цхип је јединствен и слузи за јединствену иденфитикацију лица. Дакле , сви ми имамо вец картице које се могу користити за евиденцију радника , или евиденцију гласаца , или дозволу за приступ електронским вратима или просторима под електронском контролом нпр паркинзима који су унапред плацени и резервисани за појединце или лица . Само , ако будемо користили лицне карте , како це се уградити Милорад и син му. Како це нам опљацкати милионе. Продају нам рупу на саксији , топлу воду . "Ја сам за то да ми то кољемо куме". Маму вам хохстаплерску , Бакинацку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исок

06.07.2018 10:51

Заборавих . Као сто сам рекао , оце да нам за скупе паре продају "му.. под бубреге". Уредјаји који су потребни за цитање картица су обицни јефтини паметни телефони са НФЦ опцијом . Медјутим , намјерили су нам "набавити" прескупе цитаце који су за тим паметним телефонима у заостатку једно 5-7 година . Вјероватно лезе негдје на лагеру одакле би их они повукли будзасто а нама , односно дрзави продали као суво злато . Датабаза о којој ти наводни струцњаци прицају , мозда је за некога попут трактористе баук ал ради се о обицној МyСQЛ датабази која је бесплатна . Свакако могу се користити и прескупе датабазе јер се у ове бесплатне не могу уградити добављаци , а те прескупе су само мало мање безбједне од бесплатних МyСQЛ датабаза. Ма хостаплерај један безобразни , бахати лоповаки . Сиктер багро , ти ниси мој предсједник а ви СНСД-овце сте гори од нерпијатеља нам у отадзбинском рату , поред тога сто нас оцете осиромасити и опљацкати униставате нас физицки протјерујуци нас са дједовине економским геноцидом кога проводите .Фасхисти СНСД-а. Смрт фасхизму и фасистоидним партијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

06.07.2018 11:22

Све је како си написао. Ста цес народ неписмен и несколован па гута све сто му се представи. Цуј идентификација поред ЛК, која будаластина. Је ли ово сада основни идентификациони документ у РСу? Вриједи ли и пред полицијом као возацка и ЛК? Продај смеце дрзави и наплати 2 радна дана једног доброг програмера 1,2 милиона. Пуси народе док има!

Name

Дарио

06.07.2018 15:44

На тендеру це проци најповољнији понудјац из Снсд-а наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе

07.07.2018 08:39

Борба против рада не црно, с пластицним картицама, теска милион марака!? Еј стварно су насли ресење за проблем рада на црно. Ајде нека ми сад неко казе да политицари не раде ниста.Ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.07.2018 10:02

Доле багро лоповска

ОДГОВОРИТЕ