Обрадовићев "кенгур" иде у НБА!

Рајан Брокхоф постао је седми актуелни кошаркаш из Аустралије у најквалитетнијој лиги света.

Кошарка 09.07.2018 | 15:30
Обрадовићев "кенгур" иде у НБА!
Репрезентативац Аустралије Рајан Брокхоф (27 година, 201 цм) потписао је двогодишњи уговор са Далас Мавериксима.

За њега ће то бити повратак у америчку кошарку, с обзиром на то да је од 2009. до 2013. играо за универзитет Валпараисо, а онда се преселио у Европу, где је две сезоне био члан Бешикташа, па од лета 2015. Локомотиве Кубањ.

Брокхоф је у тиму из Краснодара сарађивао са српским тренером Сашом Обрадовићем и пролетос дошао на корак од освајања Еврокупа, у коме је бележио 12,3 поена по утакмици, уз чак 50,6 одсто погођених тројки и укупан шут из игре 55 одсто.

Ипак, иако до финала није претрпела ниједан пораз, Локомотива је изгубила од Дарушафаке 0:2 и тако остала без пласмана у Евролигу.

"Кенгури" ће са Брокхофом имати седморицу играча у НБА лиги. То су "руки" године Бен Симонс (Филаделфија), Пати Милс (Сан Антонио), Џо Инглс (Јута), Метју Делаведова, Тон Мејкер (обојица Милвоки) и Мангок Матијанг (Шарлот).

Далас Маверикси, као једна од национално "најшаренијих" НБА екипа, сада у својим редовима имају Немце (Дирк Новицки, Максимилијан Клебер), Порториканца (Џеј Џеј Бареа), Тунишанина (Салах Межри), Словенца (Лука Дончић), Грка (Костас Адетокунбо) и Аустралијанца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар