WБ: Новак и Рафа рутински до трећег кола!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Аргентинца Орасија Себаљоса 3:0 у сетовима у другом колу Вимблдона.  Ђоковић као ураган, брзо и ефикасно! Новак Ђоковић у другом колу Вимблдона победио Аргентинца Орасија Себаљоса.

Тенис 05.07.2018 | 17:15
WБ: Новак и Рафа рутински до трећег кола!
Ђоковић је био бољи после сат времена и 33 минута игре резултатом 6:1, 6:2, 6:3.

Српски тенисер се још једанпут 'прошетао' поред противника, након што је у првом колу, после идентичног броја одиграних гемова као сада, савладао Американца Тениса Сандгрена.

Од почетка је Новак био бољи тенисер, мада је са друге стране мреже био један исподпросечан противник, макар што се играња на травнатој подлози тиче. 

Ђоковић је сваки сет почињао одузимањем сервиса противнику и тако давао себи додатну почетну предност, против већ уплашеног противника. Себаљос никако није успевао да успори ритам меча, Новак је играо како њему одговара и контролисао дешавања на терену. 

Одлично је сервирао српски тенисер, погађао велики број сервис винера, и изгубио тек једноцифрен број поена када је успевао да убаци први сервис. 

Једна немила ситуација за Новак, али и његове навијаче, била је при крају меча, када је Новак проклизао на вимблдонској трави и ухватио се за лево колено. Затражен је медицински тајм-аут, и после пар минута он се вратио на терен и без проблема освојио још два гема, колко му је било потребно за победу. 

Видећемо како ће се развијати ситуација око тог левог колена, мада на први поглед не изгледа као ништа озбиљно и не би требало да утиче на даљи наставак турнира. 

Ђоковић се у наредној, трећој рунди састаје са бољим из дуела између Кајла Едмунда из Велике Британије и Бредлија Клана из САД. 

Сат и 33 минута!

Толико је трајао други меч Новака Ђоковића на овогодишњем Вимблдону. Једноставно, против врло расположеног Нолета - 126. играч света Орасио Себаљос није имап шансе.

Доживео је убедљив пораз, а за утеху му остаје да је из сета у сет освајао две више гемова - 6:1, 6:2, 6:3!

Ђоковић је други пут играо против Аргентинца, након што је прошле године у осмини финала турнира у Дохи славио резултатом 6:3, 6:4.

Српски тенисер, који је три пута освајао титулу на Вимблдону у каријери, у првој рунди је победио Тениса Сандгрена, а Себаљос је на старту савладао земљака Гвида Андреоција резултатом 3:1. Новак ће се у трећој рунди састати се са бољим из меча Кајл Едмунд (Велика Британија) - Бредли Клан (САД), који је касније данас на програму.

Забрињава само повреда Ђоковића. Српски тенисер се пред крај трећег сета пожалио на бол у зглобу леве ноге. Након указане лекарске помоћи, Ђоковић је експресно привео меч крају, па остеје да се у наредна два дана опорави од тог проблема.

Надал после два и по сата сломио отпор Кукушкина. Рафаел Надал, најбољи тенисер света, пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је у три сета победио Михаила Кукушкина – 6:4, 6:3, 6:4.

Шпанац ће у наредној рунди играти против младог Алекса де Минаура који је елиминисао Пјер-Иг Ербера.

Иако се по резултату чини да Надал није имао превише проблема у овом мечу, Кукушкин је играо добар тенис и у неким тренуцима, поготово трећем сету, намучио је Шпанца.

"Бику са Маљорке" било је потребно два и по сата да победи 77. играча света, што доста говори и отпору који је пружио Михаил. 

Током првог сета виђена је велика борба, Надал је први одузео сервис Кукушкин, али је он у петом сету узвратио и потом изједначио на 3:3. Ипак, пресудан је био десети гем када је први играч света успео поново да направи брејк и тако добије сет са 6:4. 

У другом периоду игре Рафи је био довољан само један брејк, док је у трећем Казахстанац пружио најјачи отпор у мечу. 

Имао је брејк предности, водио је са 3:1 Кукушкин и чинило се да би меч могао да се додатно закомпликује. Ипак, Надал је до краја изгубио само један гем и славио са 6:4.

Вавринка елиминисан, победе Симона и Андерсона. Италијански тенисер Томас Фабијано пласирао се у треће коло лондонског Вимблдона, пошто је победио Швајцарца Стана Вавринку после три сета, 7:6, 6:3, 7:6.

Фабијано ће у трећем колу играти против победника дуела Американца Џереда Доналдсона и Грка Стефаноса Циципаса.

Француз Жил Симон победио је у другом колу Италијана Матеа Беретинија са 6:3, 7:6, 6:2. Он ће у трећем колу играти против победника дуела Француза Стефана Робера и Аустралијанца Метјуа Ебдена.

Јужноафриканац Кевин Андерсон пласирао се у треће коло победом против Италијана Андреаса Сепија од 6:3, 6:7, 6:3, 6:4. 

Андерсон ће играти против немачког тенисера Филипа Колшрајбера, који је био бољи од Жила Милера из Луксембурга са 7:6, 7:6, 7:6.

Изнер одсервирао 64 ас ударца, Кирјос лако са Хасеом. Амерички тенисер Џон Изнер пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је победио Белгијанца Рубена Бемелманса после пет сетова, 6:1, 6:4, 6:7, 6:7, 7:5.

Изнер је имао 64 ас ударца и спасао је две меч лопте при резултату 4:5 у петом сету. Тај меч је синоћ прекинут због кише.

То је трећи највећи број ас удараца на једном мечу на Вимблдону. Изнер је рекордер са 113 ас удараца, колико је направио у историјском мечу и победи против Француза Николе Мауа 2010. године.

Тај меч играо се три дана, најдужи је у историји тениса, а пети сет завршен је резултатом 70:68. 

Мау је тада имао 103 ас удараца. Изнер ће у трећем колу Вимблдона играти против румунског тенисера Раду Абота. 

Аустралијанац Ник Кирјос победио је Холанђанина Робина Хасеа са 6:3, 6:4, 7:5. 

Кирјос ће у трећем колу играти против бољег из дуела Кеија Нишикорија из Јапана и Аустралијанца Бернарда Томића.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар