WБ: Шта ово би? Чилић од 2:0 до 2:3!

Крај за Чилића и Вавринку! Хрват и Швајцарац завршили учешће на Вимблдону у другом колу, чисти се пут Федереру.  Сензација – Чилић од 2:0 до 2:3, Пеља елиминисао Хрвата! Марин Чилић, финалиста Вимблдона из 2017. године, елиминисан је у другом колу Вимблдона, пошто је бољи од њега после пет сетова био Гвидо Пеља.

Тенис 05.07.2018 | 16:45
WБ: Шта ово би? Чилић од 2:0 до 2:3!
Аргентинац славио је после великог преокрета, пошто је хрватски тенисер имао предност од 2:0 у сетовима, а на крају је било 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3), 7:5.

Чилић, који је прошле године поражен у финалу од Роџера Федерера, изгубиће преко 1.000 бодова и постоји шанса да испадне из првих десет на свету.

Марин деловао је веома убедљиво у прва два сета меча, пошто му је за освајање њих било потребно само 55 минута игре. Међутим проблеми крећу средином трећег сета. 

Хрватски тенисер изгубио је свој сервис гем, а како је ноћ падала у Лондону, меч је прекинут код резултата 3:2 за Пељу у трећем сету. 

Меч је настављен у четвртак и ништа није функционисало у игри Хрвата. Пеља је освојио трећи сет, а потом је и у четвртом успео да извуче, одведе сет у тај-брејк и тамо 'сломи' Чилића. 

Током петог периода Аргентина био је бољи играч и на крају заслужено је славио. Пеља ће у наредном колу играти против Мекензија Мекдоналда, који је у другом колу савладао Николаса Харија.

Текуће издање најпрестижнијег тениског турнира на свету, Вимблдона остало је овог поподнева без два велика аса, Марина Чилића и Стена Вавринке.

Прошлогодишњи финалиста, је пао некон велике борбе против 82. играча света, Гвида Пеље. Аргентинац је након преокрета славио против Хрвата са 3:2, по сетовима 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3) и 7:5, а следећи противник му је млади Американац Мекензи Макдоналд, 103. рекет света.

Нешто раније данас завршен је меч између Вавринке и Томаса Фабијана који је добио квалификант из Италије резултатом 7:6 (7), 6:3 и 7:6 (6). Швајцарски ас, који се такође полако враћа у форму након операције колена, није успео да понови представу из првог кола када је кући послао Бугарина Григора Димитрова. Фабијано ће се за продор међу 16 најбољих борити све бољег атинског тинејџера Стефаноса Циципаса.

Чилић и Вавринка су играли у горњој половини жреба, где је главни носилац Федерер, док су Ђоковић и Надал у доњем делу.

Кербер, Барти и Стрицова у трећем колу Вимблдона. Немачка тенисерка Анџелик Кербер пласирала се у треће коло лондонског Вимблдона, пошто је победила Американку Клер Лију после три сета, 3:6, 6:2, 6:4.

Кербер је после непуна два сата победила најмладју тенисерку на турниру, 18-годишњу Лију, која је кроз квалификације дошла у главни жреб.

Немачка тенисерка ће у трећем колу играти против Наоми Осаке из Јапана, која је победила домаћу тенисерку Карен Болтер са 6:3, 6:4.

Аустралијанка Ешли Барти победила је Канадјанку Ежени Бушар са 6:4, 7:5. Она ће у трећем колу играти против победнице дуела Рускиње Дарије Касаткине и Јулије Путинцеве из Казахстана. 

Чешка тенисерка Барбора Стрицова пласирала се у треће коло победом над Украјинком Лесијом Цуренко од 6:1, 6:4. Стрицова ће играти против немачке тенисерке Јулије Гергес.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Врло једноставно!

05.07.2018 16:40

Носеци бијелу опрему они губе одреда - тек када им обуцес црне одоре (као у Русији, а били су тамо и 1941 слицно одјевени.), тек онда лете по терену као мува без главе. Е сад, докле це тако?!?

ОДГОВОРИТЕ