Потпуни циркус око њега!

Макаби платио обештећење, а Ефес се договорио с Вилбекином! Потпуни циркус због најбољег играча Еврокупа!

Кошарка 07.07.2018 | 09:30
Потпуни циркус око њега!
Сваки прелазни рок има неку своју трансфер сапуницу, а овог лета у центру пажње је најбољи играч Еврокупа и Дарушафаке - Скоти Вилбекин!

Велика прашина подигла се ових дана због МВП другоразредног европског клупског такмичења у протеклој сезони, пошто су два клуба најозбиљније загризли мамац, а сада је велико питање ко ће добити услуге одличног шутера. 

Наиме, Макаби из Тел Авива договорио је са Дарушафаком исплату траженог обештећења од милион евра, међутим Ефес је са Вилбекином договорио личне услове сарадње и двогодишњи уговор вредан равно 3.000.000 долара! Проблем је што Ефес не жели да исплати Дарушафаки жељену суму, због чега је настао потпуни циркус на тржишту.

У овом тренутку није познато где ће Вилбекин отићи. Макаби има моменталну предност јер плаћа обештећење клубу, али Вилбекин жели да остане у Истанбулу и заигра за Ефес.

Као потенцијално решење медији наводе да постоји могућност да се одржи и састанак четири стране (Дарушафака, Ефес, Макаби, Вилбекин) како би се решио овај проблем.

Ефес жели једног квалитетног „домаћег играча“, а Вилбекин је недавно добио пасош Турске.

Подсетимо, Вилбекин је био одлучујући фактор током полуфиналне серије са Бајерном, онда и финала против Локомотиве из Краснодара. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар