WБ, 4. дан: ''Луд'' дан са Рафом и Нолетом...

Прегршт мечева заказано је за данас у Ол Ингланд клубу, а наш ас против леворуког Себаљоса иде по јубиларну 60. победу на лондонском гренд слему. Крунићева почиње дублом.

Тенис 05.07.2018 | 12:30
WБ, 4. дан: ''Луд'' дан са Рафом и Нолетом...
Док се најбољи фудбалери или одмарају у летовалиштима широм света, или су успели да се задрже макар још мало у Русији те се сада припремају за предстојеће мечеве четвртфинала Светског првенства, тенисери неуморно раде у Вимблдону.

Данас је на лондонском гренд слему четврти дан такмичења, са веома густим распоредом због кише која је ометала мечеве током среде. Биће ово прави "луди четвртак" јер поред гужве на теренима листу учесника предводе два велика, аса, Новак Ђоковић и Рафаел Надал. Обојица вишеструки шампиони најцењенијег турнира у белом спорту, а и шире.

Дан на легендарном Централном терену у од 14 часова отвара Рафаел Надал против Михајла Кукушкина. Шпанац је без сумње фаворит, али му неће бити тако лако против Казахстанца који удара снажно и равно, што је савршено за игру на трави. Кукушкин је већ откинуо један сет Рафи на овом месту пре четири године, што би сада могао да понови јер је у прилично доброј форми стигавши до полуфинала Истборна. Прва недеља је увек комплексан за Шпанца који и даље не игра у пуној форми у Лондону.

После Рафе на Централном терену се играју два меча са домаћим асовима, Џоаном Контом и Кајлом Едмундом, док троструки шампион Вимблдона, Новак Ђоковић срећу тражи на Терену број 2. Чудна су нека решења организатора овог такмичења, али ваљда људи који то приређују, а ове године је 132. издање једног од најстаријих спортских такмичења уопште, знају шта раде. Било како било наш најбољи спортиста свих времена, који јури јубиларну 60. победу на Вимблдону излази на трећи меч дана притв Орасија Себаљоса. Леворуки Аргентинац је мајстор за игру на шљаци, док је на трави прилично слаб, те Ноле не би требало да има проблема са њим. Њих двојица су се одмерили само почетком прошле године у Дохи и наш ас је без проблема славио.

Преглед мушког дела жреба завршавамо мечом момка од којег се очекује да ускоро преузме врх светске лествице, Александера Зверева. Немац руских корена опасног Тејлора Фрица. Као и већина Американаца и 68. рекет света је одличан у севис-волеј игри што би Звереву могло да направи пробелма. Али не и превише. Поред ова три сусрете треба обратити пажњу и на Дел Потро - Лопез и Нишикори - Томић.

Са "WТА менија" издвајамо два сусрета, а први је управо између већ поменуте Конте и Доминике Цибулкове. Искусна Словакиња иако маленог стаса одлично игра на травнатој подлози, те је у два наврата (2011 и 2016) стигла до четврфинала Вимблдона. Као и Конта, која се прошле године уз френетичну подршку публике пробила међу четири најбоље и Цибулкова слабо игра у последње време, али увек пружа паклен отор. Доста тога ће зависити од Британке која води са 2-1 у међусобним дуелима.

А актулена шампиона СW19, Гарбиње Мугуруза, ткао и Новак на Терену број 2 укршта рекете са Алисон ван Ујтванк. Шпанкиња је апсолутна фавориткиња против 47. играчице света. Фламанка је у слабој форми у посладње време и није кадар да заустави Мугурузу, мада би могла да јој направи проблеме, нарочито на почетку меча ако ова одмах не успостави доминацију на терену.

Уз ова два данашња меча девојака у Лондону,.кладиоци би могли да "баце око" и на Остапенко - Флипкенс, те Кербер - Лиу. Такође, да не заборавимо да наша најбоља играчица, Александра Крунић која је испала већ у рпвом колу сингла креће данас са обрачунима у женском дублу у пару са Украјинком Катерином Бобдаренко. Њихове противнице у првом колу су Херијет Дарт и Кети Дан.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар