Вимблдоне, има ли смисла? Ноле на терену број 2!

Најбољи српски тенисер прошле године осетио је на сопственој кожи како изгледа када организатори Вимблдона не узимају у обзир његове пређашње успехе.

Тенис 02.07.2018 | 10:45
Вимблдоне, има ли смисла? Ноле на терену број 2!
Тада је морао да игра три дана заредом због лошег планирања мечева, одбијања да се игра под кровом, а потом и кише, да би већ у уводним рундама овогодишњег издања осетио малу неправду.

Наиме, Ђоковић који је троструки вимблдонски шампион и освајач 12 Гренд слем титула, меч другог кола са Орасиом Себаљосом играће на терену број 2. 

Таква вест наљутила је његове навијаче, али и новинари који покривају најважнији турнир на свету нису сагласни са организаторима, посебно што на једном од два највећа стадион постоје мање атрактивни мечеви. 

Сусрет 12. носиоца са Аргентинцем постављен је као трећи по реду на стадиону на којем српски играч није наступао дуги низ година. Програм почиње од 12:30 када се састају домаћа тенисерка Кејти Батлер и Наоми Осака, после њих следи наставак дуела Кевин Андерсон – Андреас Сепи, а меч је прекинут при резултату 2-1 за Андерсона и 1:1 у четвртом сету. 

Оно што је добра ствар јесте да је Ђоковић изразити фаворит против играча којем је омиљена подлога шљака, али су на Гренд слемовима велика изненађења могућа, посебно на теренима на којима фаворити обично не играју. 

Уколико савлада Себаљоса, Новак иде на победника меча Кајл Едмунд – Бредли Клан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар