Могућа посјета Трампа Србији

Амерички председник Доналд Трамп могао би да посети Србију најраније до краја године или на пролеће наредне, изјавио је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Србија 05.07.2018 | 07:38
Могућа посјета Трампа Србији
"Организација овакве посете јесте озбиљан посао на којем се ради по неколико месеци. Узимајући све у обзир, Трамп би најраније крајем године могао да дође у Србију или на пролеће", каже Дачић за "Српски телеграф"

Додаје да би ова посета била од изузетног значаја за Београд. 

"Србија води озбиљну битку за Космет, нама је сусрет са Трампом од изузетне важности јер желимо да Вашингтон саслуша и уважи наше ставове. Питање јужне српске покрајине јесте централна тема о којој би се разговарало током те посете, али сигурно није једина", каже Дачић. 

Према његовим речима, долазак америчког председника би имао и економски аспект, који би знчио више америчких инвестиција. 

Позивајући се на информације из извора блиских америчкој администрацији, Телеграф пише да се увелико припрема терен за ову посету. 

Извор листа наводи да се "америчка админитрација озбиљно бави припремама ове посете и да се већ раде истраживања да ли би и колико долазак председника Трампа подигао рејтинг Америке у Србији".

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карадоз

05.07.2018 06:31

Могуце је да и Дациц оде на мјесец.. инаце у зивоту је све могуце али хоце ли се омогуцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кија Слобиц

05.07.2018 06:42

Србија мало флерта са Путином сад са Трампом.Сједи на двије столице,ниста ми то не мирисе на добро.Народ сиромасан ко у РС и Бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

05.07.2018 07:29

Сто нисте угостили Обаму?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

05.07.2018 07:31

Цим вас Трамп саслуса одмах це повуц признање Косова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

05.07.2018 08:40

Потрошиће се пар милиона из буџета...а који ће бити ефекти?

ОДГОВОРИТЕ