WБ: Карловић изгубио маратон, Серена рутински!

Макарова боља од Вознијацки, Серена рутински.  Руска тенисерка Екатарина Макарова савладала је другу носитељку Вимблдона Каролину Вознијацки после три одиграна сета.  Карловић изгубио маратон, Штруф "изазива" Федерера.  Бранилац титуле и осмоструки шампион, у другом колу Вимблдона је забележио још једну сигурну победу.

Тенис 04.07.2018 | 20:10
WБ: Карловић изгубио маратон, Серена рутински!
Роџер Федерер без муке се пласирао у треће коло Вимблдона. После Душана Лајовића, у три сета је савладао и Словака Лукаша Лацка - 6:4, 6:4, 6:1.

Изгледало је да ће се ускоро 37-годишњи Швајцарац у следећем колу састати са Ивом Карловићем (39), али је хрватски ветеран после вођства од 2:0 поклекао пред немачким тенисером Јаном Ленардом Штруфом - 7:6 (7:5), 6:3, 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 11:13.

Штруф је тиме остварио свој најбољи резултат на Вимблдону, где је претходне четири године завршавао такмичење већ у првом колу.

Објективно, дуел са њим би за Федерера, прошлогодишњег освајача овог турнира, требало да буде само још један тест пред озбиљније мечеве наредне недеље.

Њих двојица су ове године одмерили снаге у другом колу Аустралијан опена и резултат је био 6:4, 6:4, 7:6.

Федерер је најуспешнији тенисер свих времена са осам титула на Вимблдону и укупно 20 освојених гренд слем турнира.

Меч Штруф - Карловић био је само један од узбудљивих окршаја трећег дана престижног турнира.

Милош Раонић победио је Џона Милмана 7:6, 7:6, 7:6, Лука Пуј (17. носилац) поражен је од Дениса Новака 2:3, а 10. рекет света Џон Изнер је испустио 2:0 у сетовима против Рубена Бемелманса.

У одлучујућем, петом сету, резултат је у тренутку прекида због кише био 3:4.

На мукама је и Стен Вавринка, који после прошлогодишње операције колена покушава да се врати у некадашњу форму.

Швајцарац је тек 224. на АТП листи и у првом колу је изненадио шестог носиоца Григора Димитрова. Међутим, у среду увече губио је 6:7 (7:9), 3:6, 6:5 од Италијана Томаса Фабијана, који је 133. на свету и до главног жреба је дошао са три победе у квалификацијама.

Једини преостали српски представник, Новак Ђоковић, у петак поподне би у оквиру другог кола требало да се састане са Аргентинцем Орасиом Себаљосом.

Макарова боља од Вознијацки, Серена рутински. Руска тенисерка Екатарина Макарова савладала је другу носитељку Вимблдона Каролину Вознијацки после три одиграна сета.

Макарова је Данкињу избацила после више од два часа велике борбе резултатом 6:4, 1:6, 7:5.

Рускиња је фантастично отворила меч и повела са 5:1 у првом сету, али је Вознијацки некако успела да се врати, ипак недовољно да би додатно закомпликовала први сет.

У другом је на терену постојала само Каролина, па је тај део игре убедљиво решила у своју корист, а онда у трећем имамо праву малу драму. 

Макарова је погађала све што је замислила, била је много боља од ривалке и повела са убедљивих 5:1. Међутим, Вознијацки враћа један брејк, а затим прилази на 4:5 и долази до гема у којем Макарова, по други пут, сервира за меч. 

Три везане меч лопте имала је руска тенисерка, а онда и четврту, али све је то пребродила Каролина и некако узела четврти гем у низу за 5:5. Тада су много помислили да је Макарова сломљена и да ће доћи до потпуног преокрета, али приликом наредног ритерн гема Екатарина користи укупно шесту меч лопту и прводи дуел крају, за меч трећег кола против Лусије Шафаржове из Чешке. 

Серена Вилијамс, некада прва тенисерка света, без икаквих проблема победила је бугарску тенисерку Викторију Томову. Серена је била боља са 6:1, 6:4 и пласирала се у наредну рунду у којој се састаје са победницом меча Младеновић (Француска) – Мариа (Немачка).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар