Ловерњ: Мерхаба!

Још један пулен Душка Вујошевића играће у Фенербахчеу код Жељка Обрадовића.  Љубимац "гробара" у Фенеру – ЖОЦ спојио тандем Весели-Ловерњ! Миљеник навијача Партизана Жофре Ловерњ вратио се у Европу после три сезоне у НБА лигу и потписао уговор са турским Фенербахчеом.

Кошарка 04.07.2018 | 16:15
Ловерњ: Мерхаба!
Француски кошаркаш Жофри Ловерњ од наредне сезоне играће за турски Фенербахче.

Потврдио је оно што су писали турски медији да ће се вратити у Европу из НБА лиге и да ће бити саиграч Николе Калинића и Марка Гудурића.

Некадашњи центар Партизана и љубимац навијача црно-белих 1. јула је постао слободан играч, јер му је истекао уговор са Сан Антонијом. 

За француског репрезентативца овог лета су се интересовали и Барселона и ЦСКА, али је играч који је оставио дубок траг у Србији очигледно прихватио позив са Босфора.

Ловерњ је у НБА лигу отишао 2015. после полусезоне у Химкију, а у Америци је играо за Денвер, Оклахому, Чикаго и Сан Антонио.

Некадашњи капитен црно-белих је без сумње огромно појачање за тим Жељка Обрадовића с којим ће Фенер опет бити међу главним фаворитима у Евролиги.

Ловерњ је у протекле три сезоне играо за Денвер, Оклахома Сити, Чикаго и Сан Антонио и просечно бележио 5,6 поена уз 3,8 скокова у НБА лиги.

Тако је Обрадовић направио сјајан тандем Јан Весели-Жофре Ловерњ који би у наредној сезони требало да доминира рекетима евролигашких паркета. 

Француз је дуго појачање Фенера овог лета, после бека Јордана Минчева који је стигао из скопског МЗТ, али се тек очекују звучни доласци с обзиром да су тим напустили Бред Вонамејкер, Џејмс Нанали и Џејсон Томпсон. 

Док је Вонамејкер потписао за Бостон Селтиксе, Нанали преговара са Хјустон Рокитсима, док је још неизвесна будућност Томпсона.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар