Преминуо од уједа осе за језик

Пензионисани полицајац Гроздан Петковић (66) из Паси Пољане код Ниша преминуо је у недјељу око 15 часова након што га је на Бованском језеру, гдје је био на пецању, за језик ујела оса.

Србија 04.07.2018 | 09:23
Преминуо од уједа осе за језик
Инсект се вјероватно налазио на комаду меса или хљеба који је Петковић ставио у уста и након тога осјетио кобни убод, пише Блиц.

Драма се одиграла док је Петковић пецао са сином и унуком. По ријечима очевидаца, он се за неколико секунди срушио на земљу, па су га аутомобилом хитно транспортовали до здравственог центра у Сокобањи, гдје су љекари покушали да га врате у живот ињекцијама адреналина и електрошоковима, али нажалост, нису успјели.

– Отишли су у зору, а поподне спремили роштиљ за ручак. Унук Андрија је спавао у колима, а син Влада је отишао да погледа штапове док је Гроздан наставио да руча. У једном тренутку је само довикнуо сину: “Јао, уједе ме оса!” Није знао шта га је ујело, али је око њих било много оса. Док је Влада изнио Андрију из кола да би Гроздана одвезли код љекара, он се у секунди срушио – прича Душица, супруга настрадалог риболовца.

Брзо су стигли у амбуланту, али Гроздану није било спаса.

– Доктор је рекао да му не би било помоћи и да се све догодило испред Хитне помоћи, јер га је оса ујела за језик. Није умро од гушења него од алергије – додаје ћерка Снежана.

Укућани преминулог риболовца кажу да је Гроздан и раније имао јаче реакције на убоде инсеката, али никада овако драматичне.

Од анафилактичког шока, бурне алергијске реакције изазване уједима инсеката, годишње премине неколико људи у Србији. Миодраг Вучић, директор Клинике за хематологију Клиничког центра у Нишу, каже да особе које су алергичне на уједе инсеката, прије свега на осе, пчеле и стршљене, треба да воде рачуна да што више избјегавају боравак у природи гдје могу да дођу у контакт са њима.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар