НБА: Букеру 158 мил. $, Хауард у Визардсима...

Језгро тима чувају и Финикс Санси, понудили су Девину Букеру максимални уговор од 158 милиона долара на пет година.

Кошарка 04.07.2018 | 10:15
НБА: Букеру 158 мил. $, Хауард у Визардсима...
Букер има 21 годину и експресно је постао један од кључних играча Џеза на путу ка плеј-офу прошле сезоне.

Просечно је бележио 24,9 поена, а последња два драфта су искористили да га окруже изузетно талентованим играчима, пре свих центром Деандреом Ејтоном, првим пиком ове године.

У међувремену, Денвер Нагетси су трејдовали искусног Вилсона Чендлера у Филаделфија 76ерсе, вероватно за пика друге рунде. 

Нагетси су се тако ослободили 12,8 милиона долара из последње године његовог уговора и отворили себи простор да продуже сарадњу са Вилом Бартоном. 

Осим тога, Денвер је укупно сачувао 50 милиона долара за плате и "порез на луксуз" који је сада смањен са 51,3 на 14,3 милиона. 

Ејвери Бредли је одлучио да остане у Лос Анђелес Клиперсима, који су то платили 25 милиона долара за наредне две сезоне. 

Један од најбољих центара НБА лиге Двајт Хауард потписаће уговор са Вашингтон Визардсима вредан 5,3 милиона евра, преносе амерички медији.

Хауард је средином јуна трејдован из Шарлота у Бруклин али је одмах искористио опцију да изађе из уговора са Нетсима. 

У Визардсима ће му се прикључити ветеран Џеф Грин који је потписао за једногодишњи минималац (2,5 милиона $), а исти уговор је од Хјустон Рокитса добио Мајкл Картер-Вилијамс. 

Јута Џез је потписао трогодишњи уговор са талентованим беком Дантеом Ексумом вредан 33 милиона долара, а сарадњу је продужио и Раул Нето. 

Такође, Оклахома Сити Тандер је договорио једногодишњу сарадњу са искусним плејмејкером Рејмондом Фелтоном за 2,4 милиона, чиме је овај тим надмашио границу од 300 милиона долара за плате и порез. 

Индијана Пејсерси потписали су Тајрика Еванса на годину дана за 12 милиона долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар