WБ: Докторски – Ђоковић за 95 минута до другог кола!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је у три сета победио Американца Тениса Сандгрена.  Ово изгледа добро: Новак се играо Тениса! Игра је била добра, али можда смо још срећнији што је било "оне ватре" коју често нисмо могли да препознамо у Новаку у претходних годину дана.

Тенис 03.07.2018 | 20:45
WБ: Докторски – Ђоковић за 95 минута до другог кола!
Некада најбољи играч планете славио је после 95 минута игре, односно резултатом 6:3, 6:1, 6.2.

Ђоковић ће у другом колу играти против Хорасија Себаљоса или Гуида Андреоција.

Српски тенисер одиграо је перфектан меч, Сандгрен није имао никакве шансе и заслужено се пласирао у наредно коло. 

Обојица тенисера су сигурно отворила меч (1:1), међутим у трећем гему Новак је направио брејк који није испуштао до краја сета (3:1).

Штавише, направио је још један и са 6:3 освојио први сет на Вимблдону. 

Ђоковић у истом ритму наставља и током другог периода игре. 21. играч света прави брејк одмах на старту, потом га је потврдио и дошао великих 3:0. 

Новак је успео да одузме сервис још једном Сандгрену, па је тако после 60 минута игре на семафору било 2:0 у сетовима (6:3, 6:1). 

Током трећег сета српски тенисер није имао проблема све док није изгубио свој сервис гем приликом резултата 3:0. Сандгрен успео је да врати један брејк, али то је било све што смо видели од њега. Ђоковић са 6:2 долази до трећег периода игре и заслужене победе.

Перфектно!

Новак Ђоковић се пласирао у 2. коло Вимблдона пошто је на старту "зеленог" гренд слема без икаквих проблема изашао на крај с америчким тенисером Тенисом Сандгреном који ни у једном тренутку није озбиљније запретио - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2).

На терену је провео само 95 минута, неке поене свесно убрзавао, вероватно и због тога што је дуго чекао да меч почне и постојала је одређена бојазан да се продужи до сутра.

Американац, 57. играч света који је заблистао на Аустралијан опену ове године, није успевао да нађе решење за то што је Ђоковић инсистирао да игра на његов бекхенд, па је правио велики број грешака, а Ђоковић му је само почетком трећег сета дозволио да мало проигра.

Ипак, Ђоковић је меч мирно привео крају и заказао дуел са бољим из дуела аргентинских тенисера Гвида Андреосија и Орасија Себаљоса, док му се и жреб лепо "отворио".

Најважније из овог дуела јесте да смо поново видели ону праву "ватру" код Новака Ђоковића који је и на неке "мале поене", ако их тако можемо назвати, реаговао веома бурно и видело се колико му је стало да их добије.

Видео се онај препознатљиви бес, било је и "урлика", али је и игра била на правом нивоу посебно на његов сервис, док је форхенд функционисао скоро савршено.

У прва два сета је лако излазио на крај са Сангреном и по два пута одузимао сервис ривалу, исто је урадио и у трећем сету, али је потом Американац неочекивано искористио мали пад концентрације и реванширао се Новаку. Ипак, то је само натерало Ђоковића да "појача", направи нови брејк, и пошаље свог противника кући већ после првог дана Вимблдона.

За почетак - ово је добро. Чак бисмо могли да кажемо и врло добро. Некада најбољи тенисер света успешно је стартовао на овогодишњем Вимблдону, пошто је у првом колу са пола снаге савладао Тениса Сандгрена - 3:0 (6:3, 6:1, 6:2 ).

Некадашња сензација Аустралијан опена није могла да парира Ђоковићу, који је одлична издања из Квинса оплеменио вечерашњим тријумфом у Лондону. Просто, велика разлика у квалитету видела се још од првог гема. Уосталом, Сандгран је освојио свега шест гемова и није могао да угрози добро распложеног Ђоковића. 

Сандгрен је успео да поведе у првом сету, али је ту негде био и крај неке озбиљније борбе. Већ у трећем гему Ђоковић је направио брејк, потом је био неумољив на свом сервису. Довојно да поведе у сетовима и трасира пут ка коначном тријумфу.

Американцу је разбијена илузија да може да уради нешто више. Не чуде онда слике доминације из другог сета. Ђоковић је на старту направио брејк и потом лагано завршавамо посао. Було је ту и лепих потеза и поена за лондонску публику.

Ако Ђоковић треба да буде нечим незадовољан онда је то средина трећег сета. Имао је велику предност од 3:0, а потом је дозволио 57.играчу света да дође до првог брејка.

Сандгрен је пришао на 2:3, али је ту био крај свих његових надања. Ђоковић је искористио прву меч лопту.

Саснович шокирала Квитову, Халеп рутински! Најбоља тенисерка света Симона Халеп прошла је у друго коло Вимблдона после победе над Јапанком Куруми Наром у два сета 6:2, 6:4.

Већ у првом колу десило се и једно изненађење јер је Александра Саснович победила Чехињу Петру Квитову после три сета 6:4, 4:6, 6:0.

Саснович, која је прошле године елиминисана у првом колу Вимблдона, до победе над двоструком шампионком стигла је после два сата и 18 минута игре, док је за готово упола мање времена Халеп завршила посао са Јапанком.

Наредна противница Белорускиње Саснович биће Американка Тејлор Таунсенд, а Симона Халеп ће играти против Кинескиње Саисаи Женг. 

Женг је са 2-0 у сетовима савладала сународницу Ћијан Ванг. Даље је прошла и Швајцаркиња Белинда Бенчић великим тријумфом над Каролин Гарсијом из Француске. 

То је још једно изненађење дана пошто је Францускиња на турнир дошла као шеста тенисерка на WТА листи, а поражена је већ на старту за сат и по времена игре. 

У првом сету је Бенчић имала више концентрације у тај-брејку и са убедљивих 7:2 ушла у други сет. У њему јој је био довољан један брејк у шестом гему за 4:2 којим је Швајцаркиња и решила питање победника без изгубљеног поена. 

Од осталих мечева Алисон Риске је била силна против Дуке-Марино из Колумбије са 6:1, 6:1, док је Јапанка Наоми Осака оправдала улогу фаворита и победила Монику Никулеску са 2-0, 6:4 и 6:1. 

Британка Бултер је са 2-1 била боља од Сепеде из Парагваја, док је Американка Кенин истим резултатом тријумфовала против Гркиње Сакари.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар