Муса напустио Цедевиту – иде у НБА!

Босанскохерцеговачки кошаркаш Џанан Муса напустио је Цедевиту и каријеру ће наставити у НБА лиги, у Бруклину.

Кошарка 05.07.2018 | 10:30
Муса напустио Цедевиту – иде у НБА!
Муса отишао из Цедевите - право у НБА. "Звезда у успону" Еврокупа затражила "исписницу" из Цедевите након НБА драфта на коме су га изабрали Бруклин Нетси.

Како се наводи у саопштењу на сајту Цедевите, 19-годишњи кошаркаш је тражио исписницу, клуб му је изашао у сусрет, а пошто је Муса био под уговором, Цедевита ће добити обештећење.

"Џанану желимо много среће у најбољој лиги света и да му се остваре сви снови. Он је сјајан момак, изузетно амбициозан и талентован што смо и препознали у Цедевити и обликовали га као играча у последње четири године. Такође, захваљујемо му на свему што је дао клубу. Надам се да ће се наметнути и у НБА лиги", рекао је спортски директор Цедевите Матеј Мамић. 

Од наредне сезоне у НБА још један играч из АБА Лиге!

Талентовани репрезентативац Босне и Херцеговине Џанан Муса (19) одлучио је да већ следеће сезоне наступа у најјачој лиги света пошто је од свог актуелног клуба Цедевите затражио исписницу - и добио је.

Мусу је на овогодишњем драфту изабрао Бруклин (29. избор прве рунде), а његова жеља је да не наставља каријеру у Европи и одмах се опроба на највећој позорници.

С обзиром на то да је Муса имао уговор на још две године са Загрепчанима, Цедевити ће припасти и одређено обештећење због превременог раскида уговора.

Нови кошаркаш Нетса прошле сезоне проглашен је за "Звезду у успону" Еврокупа, а са Цедевитом је освојио три дупле круне, као и Суперкуп АБА лиге 2017. Такође, био је у идеалном тиму "Јадрана" и проглашен за највећег талента овог такмичења.

Бруклин Нетси су изабарали Мусу као 29. пика на овогодишњем драфту.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар