Дуле након пораза од Белгије: Поносан на момке!

Босна и Херцеговина није успјела побједом да заврши први круг квалификација за Свјетско првенство, али се ипак пласирала у другу фазу.

Кошарка 03.07.2018 | 17:45
Дуле након пораза од Белгије: Поносан на момке!
Кошаркаши БиХ доживјели су минималан пораз од Белгије (77:79) у посљедњем мечу прве фазе квалификација за Свјетско првенство, које ће наредне године бити одржано у Кини.

Селектор "змајева" Душко Вујошевић није био превише разочаран неуспјехом против селекције којој је ово био први тријумф у квалификационој групи Е.

"Честитам Белгији на побједи. Морам рећи да смо се припремали у веома сложеним условима. Што због повреда, што због ситуације са НБА играчима, кад је овај прозор заказан пет дана након драфта. Наша два играча у НБА лиги Јусуф Нуркић и Џанан Муса немају уговоре, а неколико играча није дошло из неоправданих разлога, тако да нам је недостајало десет играча", још једном се Вујошевић осврнуо на изостанке кључних играча.

Након дебакла од Француза, кошаркаши БиХ одиграли су много боље у Антверпу, али то није било довољно да се избјегне пораз, па је бх. тим такмичење у групи окончао са два тријумфа на шест утакмица.

БиХ је мала држава која је трпила одлив играча у Хрватску и Србију, а сада се то дешава и са Турском, тако да је за нас сваки играч драгоцјен, те тешко можемо надокнадити изостанак једног играча, а не десет.

"Доживјели смо тежак пораз од Француске и неки су покушали тај пораз представити као да је то наша реална слика. Ова млада репрезентација је у врло тешким условима, прије свега материјалним у најтежој квалификационој групи гдје су били Француска, Русија и Белгија дошле до двије побједе и пласирале се са истим бројем побједа као и европски првак Словенија", истакао је Вујошевић за сајт Кошаркашког савеза БиХ.

Он је још једном похвалио момке који су се одазвали позиву да наступе за репрезентацију у посљедња два меча првог круга квалификација.

"Захваљујем се играчима који су у овом тешком тренутку имали карактера и осјетили обавезу да се одазову. Поносан сам како су вечерас играли против доказано снажне репрезентације на гостујућем терену послије тешког пораза", додао је селектор "змајева".

Након успјешно преброђених претквалификација, те првог круга квалификација, у другом кругу Вујошевићеве изабранике очекује наступ у групи К, а ривали ће им бити Чешка, Финска и Бугарска.

Три првопласиране селекције избориће пласман на Свјетско првенство, док ће преостале три наставити квалификације за Европско првенство

Квалификације се настављају у деветом мјесецу, а први наступ БиХ ће имати 13. септембра у гостима против Финске.

РАСПОРЕД

Финска - БиХ (13. септембар2018.)

БиХ - Чешка (16. септембар 2018.)

Бугарска - БиХ (30. новембар 2018.)

БиХ - Финска (3. децембар 2018.)

Чешка - БиХ (21. фебруар 2019.)

БиХ - Бугарска (24. фебруар 2019.)



Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуле

03.07.2018 17:05

Само два у минусу,супер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

03.07.2018 20:38

Слабо усли у трецу цетвртину, а остало су доста добро одиграли..