WБ: Испала и Алекс! Борна добије Федекса, па испадне од Медведева!

Шок за Борну – победио Роџера, па испао у првом колу! Хрватски тенисер Борна Ћорић неочекивано је поражен у првом колу Вимблдона од руског тенисера Данила Медведева без освојеног сета.  Крај за Крунићеву, испустила сет и брејк вишка! Најбоља српска тенисерка Александра Крунић завршила је Вимблдон поразом у првом колу од Американке Медисон Бренгл са 2:1 у сетовима.  Крунићева од сјаја до очаја! Српска тенисерка убедљива у првом сету, па разочаравајућа у другом. Елиминисана са Вимблдона.

Тенис 02.07.2018 | 19:00
WБ: Испала и Алекс! Борна добије Федекса, па испадне од Медведева!
Бренгл је била боља од Српкиње резултатом 2:6, 6:3, 6:3 после једног часа и 27 минута игре.

Крунићева је одлично отворила дуел и у првом сету направила чак три брејка, па тај део игре решила поприлично убедљиво у своју корист.

Добро је кренуо и други део игре за Александру, повела је са 2:0, али онда долази до комплетног колапса. 

Бренгл осваја осам од наредних девет гемова, долази до брејка вишка у одлучујућем сету. Александра је успела да се врати у дуел и изједначила на 3:3, али тенисерка из САД узима три гема заредом и приводи меч крају брејком. 

Александра Крунић је средином јуна дошла до најбољег учинка у каријери и прве WТА титуле, победом у финалу 'с-Хертогенбоша, али уследило је испадање у другом колу Истборна од Жоане Конте, а сада и пораз у првој рунди трећег Гренд слема у каријери. 

Противница 108. тенисерке света Бренг у наредном колу биће Италијанка Камила Ђорђи, која је у три сета савладала Анастасију Севастову из Летоније.

Шок за Борну – победио Роџера, па испао у првом колу! Хрватски тенисер Борна Ћорић неочекивано је поражен у првом колу Вимблдона од руског тенисера Данила Медведева без освојеног сета.

Ћорић је на турнир дошао пун самопоуздања, с обзиром да је победом над великим Роџером Федерером у Халеу дошао до своје друге АТП титуле.

Ипак, млади неконстантни Рус је показао зашто га сматрају светским талентом и декласирао Борну са 3:0 (7:6 (6), 6:2, 6:2).

Борна је отворио меч онако како се очекивало – брејком. Млади Хрват повео је 2:1, али је Медведев одмах вратио брејк и затим у незваничном 13. гему сета дошао до предности од 1:0. 

У другом и трећем сету постојао је само један тенисер на трави, а то је био Рус. Неумољиво је играо, користио све своје прилике, а за та два дела игре препустио противнику тек једну брејк лопту, док му је сервис одузео чак четири пута. 

Медведев се у наредној рунди састаје са Шпанцем Гиљермом Гарсија-Лопсеом, који је у три сета био бољи од Гаштаа Елијаса из Португала.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар