"Новак због Федерера и Надала изгледа као да је неуспјешан!"

Пат Кеш, некадашњи аустралијски тенисер, говорио је о Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, и њиховој невероватној способности да константно побеђују.

Тенис 04.07.2018 | 14:30
"Новак због Федерера и Надала изгледа као да је неуспјешан!"
Кеш, који сада ради као тренер америчке играчице Коко Вандевеј, не може да одгонетне тајну Швајцарца и Шпанца који доминирају из године у годину.

"Не разумем како Надал то ради, стварно не знам. То је нешто попут опсесије, нема сумње у то. Не знам шта га покреће, али мора да је то. Федерера такође… Зашто би неко настављао да игра са 36 година, осим да удовољи навијачима, као и чињенице да воли да игра и осваја титуле? То је опседнутост тенис, ствар ега која их константно гура", рекао је Кеш. 

Он се надовезао на пример Новака Ђоковића који не успева да се после паузе врати на пређашњи ниво. 

"Новак Ђоковић је био нормалан. Рекао је – изгубио сам мотивацију. То је нормално. У мојој ери, на туру није било лепо и комфорно као сада. Морали смо да путујемо преко океана, а то нису била баш седишта прве класе. Готово сви смо губили мотивацију. Бјерн Борг се повукао са 24 или 25 година, Џон Мекинро је говорио о томе, Андре Агаси исто. То је нормално". 

Аустралијанац је члан редовне поставке на турнирима ветерана и зна да ни њима није јасно како споменути двојац опстаје. 

"Оно што није нормално су Федерер и Надал, али не знам да објасним шта је то. Можда желе да буду још бољи, да освоје још неки трофеј. На крају, то је феноменално. Чудно, али многи бивши играчи их мало гледају и питају се – зашто Федерер игра и даље? Што се Надала тиче, мислим да он жели нешто да докаже. Био је одсутан неколико године, вратио се и повратио мотив за играње против бројних повреда". 

Поново се осврнуо на најбољег српског тенисера за којег каже да је имао можда и најбољу сезону у историји ‘белог спорта’, али да поред Федерера и Надала не делује тако убедљиво. 

"Поставили су лествицу толико лудачки високо да неко попут Новака изгледа као да је неуспешан у односу на њих, пошто је изгубио мотивацију, што је смешно. Ђоковић је 2015. одиграо своју најбољу сезону, можда и најбољу сезону коју је тенис икада видео. Играо је против Надала на врхунцу, против Федерера на врхунцу и побеђивао их. А они су двојица највећих играча у историји, што довољно говори о њима". 

За крај, у причу је убацио и Ендија Марија. 

"Слично се догодило и са Маријем – имао је одличну 2016. годину, али је следеће био исцрпљен. То је нормално. Није да Роџер и Рафа из године у годину играју тако. Лудачки је и застрашујуће", закључио је Кеш. 

Ђоковић и Надал су у истој половини жреба и могли би да се састану у полуфиналу трећег Грен слема у сезони, док би снаге са Федерером могли да одмере тек у финалу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар