Јелена Јанковић све ближе пензији!

"Проблеми са дискус хернијом су велики и сумњам да ће наставити са тенисом", тврди Рики Санчез, тренер са којим је Српкиња остварила највеће успехе.

Тенис 05.07.2018 | 23:10
Јелена Јанковић све ближе пензији!
Човек са којим је Јелена Јанковић постигла највеће успехе у каријери, Рикардо Санчез сматра да је наша тенисерка због озбиљне повреде пред завршетком каријере, што заправо и није нека тајна. Шпански стручњак који је са популарном Џеј Џеј стигао до првог места на WТА лествици као и финала УС опен, што су му и највећи успеси у тренерској каријери, само је потврдио сумње да је Београђанка пред одлуком да "окачи рекет о клин"

"Јелена има великих проблема са кичмом, има двоструку дискус хернију... Сумњам да ће наставити да се бави тенисом и пензија је све озбиљнија опција" изјавио је Шпанац за сајт пунтодебреак.цом.

Дискус хернија је ислизнуће зглобова кичме које се у суштини тешко или никада не може залечити. Посебно када се то дешава на два зглоба као што је то случај са нашом легендарном играчицом. Питање је само у ком је стадијуму повреда. Српкиња је тренутно 567. на WТА лествици, а последњи пут је одиграла меч крајем августа прошле године када је у два тесна сета изгубила од Петре Квитове на старту УС Опена.

Рикардо Санчез, који је у каријери водио велики број асова, између осталих и Каролину Вознијацки и Фернанда Вердаско, ипак истиче период са Јеленом Јанковић као најуспешнији, нарочито у првом делу њихове сарадње која је кулминирала лидерском позицијом и пакленим тенисом који је девојка са Вождовца тада играла.

"Тренирао сам преко 60 играчица и играча и свих се до детаља сећам. Али када бих могао да бирам, издвајам Јелену Јанковић јер је успела да стигне до првог места, али и финала УС Опена иако је било доста бољих тенисерки од ње"

Поред лепих успомена из сарадње са Џеј Џеј, Санчез има и једну веома ружну:

"Када је стигла до првог места одмах су се јавили разни менаџери са саветима, па су тако тврдили да Јелена мора да ме мења пошто никада нисам тренирао прву играчицу света. Рекао сам им да је то истина, али и да сам ја тај који ју је довео до врха, исто као што је Тони Надал учинио са Рафом."

Извор: моззартспорт

Фото: МНПресс

Коментари / 0

Оставите коментар