Јелена има 90 и путује свијетом

Пре седам година бака Јелене Јеркова из Русије решила је у потпуности да промени свог живот и оплемени га путовањима. Захваљујући авантуристичком духу, обишла је далеке земље попут Кине и Вијетнама, а најављује да је следећа Доминиканска република.

Свијет 01.07.2018 | 10:25
Јелена има 90 и путује свијетом
Деведесетеогодишња Јелена Јеркова постала је права интернет сензација захваљујући ведром и авантуристичком духу, као и љубави према путовањима.

Она је у последњих седам година посетила Вијетнам, Кину, Израел, Чешку, Немачку и Турску, а најузбудљивије тренутке са путовања редовно објављује на свом Инстаграм профилу.
 


Како каже, у 83. години добила је неописиву жељу за упознавањем нове културе, те је тада први пут одлучила да посети страну земљу.

Након тога одлучила је да штеди пензију, која износи 10.000 руских рубљи, а како би скупила додатни новац почела је да узгаја цвеће и преправља гардеробу.



Бака Лена је тако у позним годинама осетиа чар путовања, испробала је нове ствари и упознала људе који су фасцинирани њеном огромном енергијом.

"Путовања су за мене нови живот, нови људи и састанци. Посебно задовољство је вијети како се људи поздрављају и како се односе једни према другима. Најбитнија ствар коју сам научила о животу је да постоји многи фантастичних људи у различитим земљама! Нема ничег чега се треба бојати! ", написала је на свом Инстаграм профилу.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

01.07.2018 13:12

Ја мислио пису о Јелени карлеуси.. Јасе а има 90кг

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Р.

01.07.2018 15:45

Све похвале за господју Јелену. Зелим јој да јос дуго путује и да има јос много зеља

ОДГОВОРИТЕ