Пријетња бомбом у Ростову

Руска полиција објавила је рано у сриједу да је примила више пријетњи бомбом у Ростову на Дону, граду у којем се одржавају утакмице Свјетског фудбалског првенства, због чега су се широм града морали евакуисати барови, ресторани и хотели.

Свијет 27.06.2018 | 07:53
Пријетња бомбом у Ростову
"Дана 26. липња полиција је примила серију телефонских позива о експлозивним направама постављеним на локацијама у Ростову на Дону", објавила је локална полиција у саопштењу.

"Полицијске снаге обавиле су све потребне провјере и није пронађен ниједан опасни предмет", наглашава се у саопштењу.

"Тренутно сва мјеста раде нормално".

Полицајац у хотелу Топос који је евакуисан у уторак навече, рекао је раније да је укупно 16 мјеста евакуисано широм града али да се радило о вјежби.

ФИФА засад није коментарисала случај. Само је објавила да у хотелу Топос није било планирано да одсједне ниједна репрезентација.

Ростов на Дону досад је угостио четири утакмице Свјетског првенства, укључиво ону одиграну у уторак навече у којој је Хрватска побиједила Исланд с 2-1.

Тај се град налази близу руске границе с источном Украјином у којој се побуњеници уз потпору Москве боре против украјинских снага од 2014. године. 

Близина сукоба узроковала је забринутост уочи Свјетског фудбалског првенства које Москва користи, како пише Реутерс, да би у свијет послала слику безбједности и снаге. 

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

27.06.2018 05:55

Исто и на Сокоцу

ОДГОВОРИТЕ