Габи и Матија одушевили публику

Један од најбољих женских вокала са простора бивше Југославије Габи Новак и њен син, џез пијаниста Матија Дедић понудили су у понедјељак вече у Културном центру Бански двор у Бањалуци невјероватну музичку игру мајке и сина испреплетену разноврсним емоцијама и афинитетима за музику различитих жанрова.

Забава 26.06.2018 | 22:49
Габи и Матија одушевили публику
Безвременске пјесме као што су "Памтим само сретне дане", "Кућа за птице", "Нада", "Храбри људи", "Још увијек" и друге Габи Новак запјевала је пред бањалучком публиком након 28 година, колико је прошло од њеног посљедњег наступа у овом граду.

Публика, махом старије и средње генерације уживала је у стиховима које су писали Арсен Дедић, Кемал Монтено и Ђорђе Новковић, а који немају вијек трајања.

Музичка сарадња Габи Новак и Матије Дедића датира још од 2002. године, када је Габи управо на наговор сина Матије снимила ЦД са новим обрадама пјесама које су је прославиле.

"То је један лијепи доживљај, утолико што та глазба излази онда. Ништа је не покрива, она је чиста као суза ако имаш једног сјајног музичара поред себе који зна како дишеш, шта радиш, тако да ја се увијек радујем таквој врсти у оваквим просторима. Ово је сала какву Загреб нема, ово је баш лијепо", казала је Габи Новак.

Признала је да је Матија био иницијатор тога да изађе из оквира онога што су годинама радили, те да направе нешто мало другачије.

"Рекао је идемо направити татине ствари у једном новом руху. Говорио ми је како зна да волим поп-џез и да је вријеме да се ријешим шлагера. И ми смо то направили, Матија је кривац, а данас се радујем томе", истакла је добро расположена Габи.

Своје расположење пренијела је и на сцену, па поред нумера за срце и душу, Новакова је показала да је, иако је у деветој деценији живота, и даље у врхунској форми, а својим гласом и надахнутом интерпретацијом побрала је аплаузе. Њене вокалне способности дошле су до пуног изражаја, али је било и довољно простора за Матијине бриљантне дионице на клавиру које такође нису остале без награде.

"Сваку емоцију коју публика препозна у текстовима пјесама, начину извођења и самом представљању, пуно ми значи. Посебно ми је драго када на наступима упознам публику различитих генерација која слуша квалитетну музику. Слатко ми је чути када пјевају Нину Бадрић или некога од те екипе, али овај турбо фолк је надишао све и иде ми на живце", искрена је била Габи.

Да ли ће у наредном периоду снимити још нешто, Габи каже да није сигурна. Међутим, дефинитивно је да ће наступати и у наредном периоду.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар