Режим у страху од губљења власти

Пред сваке изборе у БиХ Радио-телевизија Републике Српске, креће у свакодневна слуђивања јавности, објављујући хорор приче о томе како су стране тајне службе, уз помоћ „домаћих издајника и страних плаћеника“ кренуле у акцију рушења Милорада Додика.

Република Српска 25.06.2018 | 13:28
Режим у страху од губљења власти
ЦЕНТРИ ЗАВЈЕРЕ

С обзиром на то да је за РТРС Додик једнако Република Српска, по њиховој логици ствари крајњи циљ је наводно уништење Републике Српске. У теоријама завјере, које годинама пласирају режимски медији, као и поједини портали са сједиштем у Србији, све је исто, осим центара у којима се, наводно, налазе мозгови операције, чији би крешендо требало да буде политичко уништење Милорада Додика и брисање Републике Српске. Ти центри се мијењању сваке године, од Будимпеште, Црне Горе, Скопља, Јахорине, Илиџе…, а последњих дана РТРС је на волшебан начин дошао у посјед наводног новог тајног документа, према којем је у БиХ стигао контингент британских обавјештајаца с намјером да Додика скине са власти. Наравно, уз помоћ „плаћених домаћих лица“.

Ширећи параноју о томе како ће Додик и његов СНСД бити скинут с власти милом или силом, РТРС сасвим свјесно, с предумишљајем, таргетира поједине невладине организације и медије, који нису под контролом режима и који износе критике на рад естаблишмента.

„Бројна уплитања у појединим амбасадама, директно умијешаним у план мијењања носилаца власти у Републици Српској, а под плаштом опасности од тероризма и ојачавање и финансирање БН телевизије, као медија који је означен као главни ослонац опозиције, само су дио активности неколико западних служби“, објавио је РТРС.

Оснивач и директор БН ТВ Владо Тришић тврди да се ради о обичним глупостима и лажима, које, прије свих, Милорад Додик понавља већ пет  година.

„БН ТВ никада у историји свог постојања није добила ниједну марку стране помоћи, а камоли неке милионе које Додик помиње и који му се из дана у дан мотају по глави. Камо среће да неко тако олако даје новац, како га је некада давао Додику, Независним новинама, АТВ-у, РТРС-у. Тога више нема, вријеме када се узимао новац од Запада је давно прошло. Управо Додик, и они који га данас грчевито бране, створени су на новцу и моћи Запада и, да имају имало образа, покрили би се по ушима, с обзиром на то да је управо њих створио такав новац и тај `мрски` запад“, рекао је Тришић за Журнал.

Он је истакао да је БН ТВ „народна телевизија, изникла из народа и од народа“.

„БН ТВ живи од своје гледаности, маркетинга и бројних претплатнике широм свијета, који плаћајући претплату на добровољној основи у Српској, Србији, широм Европе и свијета, легалним путем финансирају овај медиј“, навео је Тришић.

Управо због тога и финансијске стабилности ове медијске куће, додао је Тришић, режим нема финансијске механизме да заустави БН ТВ и зато „шири лажи о Сорошу, обојеним револуцијама“.

„Они мисле да ће нас тако огадити народу, а, у ствари, не знају да се дешава супротно-народ нас још више воли“, закључио је директор БН ТВ.

Додик је недавно, приликом боравка у Санкт Петербургу, изјавио да је обавијестио Владимира Путина лично да постоје пројекти на урушавању Републике Српске.

„Упознао сам га са огромним издвајањем новца, прије свега, Американаца, који улажу 12 милиона долара за помоћ медијима и шест милиона за програм такозваног спречавања руског утицаја, што је директно ствар која се у Босни може уперити само против нас. Ту кад додате Британце, који имају такав сличан програм, и многе друге који имају скривене програме, то говори колико је новца припремљено да би се Република Српска дестабилизовала и довели послушници, који би требало да окрену Републику Српску, прије свега, ка њеном нестанку“, рекао је Додик.

ПОВРАТАК ТРАКТОРУ

Додик је дао шлагворт, а РТ РС је појачала параноју тврдњом да се дио активности плана рушења Додика и РС обавља преко невладиног сектора, прецизније путем организација: "Омладински културни центар", "Зашто не", Омладински покрет "Револт", "Оштра нула" и "Гето", сви из Бањалуке.

„Поручујемо РТРС-у, Милораду Додику и његовој криминалној организацији, у народу познатијој као СНСД, да им желимо да се и они расипају страним валутама, као и ми. У том случају, и са таквим буџетом, Јавна кућа РТРС би се врло брзо угасила, њихов робовласник М.Д. би се врло брзо вратио трактору и пелцовању паприка, а СНСД би пукао као балон од сапунице“, рекли су Журналу из организације „Револт“, одговарајући на оптужбе да су примили новац како би радили на рушењу Додика и власти РС.

Британци, како је „открила“ РТРС, активирају своје организације у БиХ, које се контролишу и усмјеравају преко Британског пословног клуба, као и организације "РеСтарт", те још неколико удружења у Републици Српској.

„Молимо РТРС да нам објасни шта је Британски пословни клуб, а те Британце да нам напокон уплате новац о којем пропагандно гласило Милорада Додика константно говори“, објавио је РеСтарт на својој Фацебоок странци.

ЈАХОРИНСКИ ПЛАН

Из године у годину Додик и његова пропагандна машинерија спинују приче о страним службама који имају само једну мисију да Додика скину с власти, а онда униште Републику Српску, која, ето, постоји и опстаје захваљујуи једино њему.

„Видео сам план за рушење Републике Српске. Знамо ми то. Постоји интегрални документ који сам имао прилике да видим, а који подразумијева да се сталним атацима на институције у РС и ауторитете у тим институцијама покушава скренути пажња и довести до потпуне дестабилизације", изјавио је Додик у Београду 24. новембра 2015.

Тада је тврдио да је документ направљен на Јахорини, а да се њему посрећило да га види. Сличне тврдње пласиране су и годинама раније, а и касније, сваке године до дана данашњег.

Без обзира на то што се ради о чистој пропаганди, која долази пред опште октобарске изборе, објављивање оваквих информација, у којима се поједине НВО и медији означавају као “страни плаћеници и домаћи издајници”, више је него опасно. На тај начин људи из тих НВО и медија се јавно проказују као “петоколонаши”, што је отворен позив на линч.

У таквој ситуацији, није искључено да острашћени поштоваоци лика и дјела Милорада Додика крену у “лов на вјештице” и физички насрну на људе из таргетираних НВО и медија. Ако би се то десило, била би то нова искра која би могла додатно да распламса већ добро загријане политичке сукобе у РС и наруши већ погоршано безбједносно стање у овом ентитету.

(зурнал.инфо)

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Маркан

25.06.2018 11:32

А мозете ли ми реци гдје је регистрована организација "Револт" и ко је њен званицни представник? Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Маркан

25.06.2018 12:41

Е видиш Маркане Бањалуку, е то ти је "Валтер", Револт!

Name

Бл

25.06.2018 13:12

Хахахаха цуј ти крилатице ТИК ТАК,колико је јака крилатица толико и ви. МИЛОРАД ДОДИК ФОРЕВЕР. Цркните индијанци

Name

ре БИ

25.06.2018 13:33

Е, а ти си ВЕЋ цркао.

Name

Објасњење ста је "револт"

25.06.2018 14:50

Револт су сви постени људи али из угла оних који краду! За Додика су "револт" сви они који су кримални као и он сам. Сами медју собом нема медју припадницима револта ни трага од "револта" само осјецај за мјеру, културу опходјења и принцип рад, ред и мир!

Name

српска посла

25.06.2018 14:55

Излуђивање и дезинформисање цјелокупне српске јавности траје деценијама, то није од прије пар година, то траје иихухууу година. Зашто, како, због чега,,,незнам, немам појма, тешко за разумјети. Добро се сјећам времена од прије 5-7 година, када је Додиг отприлике једном годишње окупљао директоре новинских кућа и дијелио милионе марака, сасвим јавно, и његова јавна кућа је то објављивала,,,ја сам још тада говорио да то није добро, али слабо ко ме је подржавао у мојем размишљању, тада је Додиг био на неком врхунцу моћи, данас је он, снсд-овце и његов режим један расклимани воз "ћиро" који улази у станицу, оно, распаст ће се чим стане, то је Баја и његов снсд.

Name

киза

25.06.2018 15:31

Ти који се представљас као најобицнији сизофреник БЛ си изгледа постао свестан и не мозес спавати јер у својој јадној глави не мозес цути ниста висе од откуцаја сата. ТИК ТАК, ТИК ТАК, ТИК ТАК и то це тако бити све до октобра. А ко зна мозда се твоја параноја прекине и раније.

Name

ГМ

25.06.2018 17:29

Ексклузивна информација за г-дина Додика и СНСД-овце. На недавно одржаном Сајму медија у Келну, договорено је даље ширење програма БН ТВ у још неколико преосталих кабловских мрежа у Аустрији, Њемачкој и Швајцарској. Такође од 1. октобра и други БН ТВ канал, БН Мусиц улази у кабловске мреже Швајцсрске. У Аустрији и Њемачкој оба канала су већ присутна дуже времена. Од јесени, тачније од почетка септембра почиње ширење на Скандинавију и тамошње кабловске мреже.

Name

Коштаце тебе баја

25.06.2018 11:41

Баја коштаце тебе то што штитис илића и лукача дебело...запамти...што то радиш чуди и нас чији си предсједник....зар је могуће да их се толико бојис да их скинес са функција па онда у цузу...ради нешто мијењај видиш да овако не иде....

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

25.06.2018 13:02

Свака сјекира сама себи маљ усјече.

Name

Баја

25.06.2018 13:35

Пустио бих ја њега, али неће он мене.

Name

ДАЦО

25.06.2018 14:01

Кад РТРС све зна о русењу дрзаве како немозе да одкрије ко убија по Бањој Луци.

Name

Ре

25.06.2018 19:34

РТРС је у посједу документа који доказује да Британци руше Злодика, али нико не смије да види тај документ - св грал или шта већ. То је чувена Додикова теза јел вјерујете својим очима или мени? Ако вјерујете својим оцима ви сте издајници.

Name

треба и мора се

25.06.2018 11:43

они који губе власт требало би да губе и имовину и слободу , ако тако небуде , боље онда да и неидемо на изборе , све је узалуд , спаса нам нема .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тако је

25.06.2018 13:35

Придружујем се.

Name

Харе

25.06.2018 11:44

Шта цемо са РТРС-ом кад режим оде ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

25.06.2018 12:59

РТРС остаје исто: Радио Телевизија Ругло Српске !

Name

ИЛИЈА ЧВОРОВИЋ

25.06.2018 13:12

Режимски разглас РТРС измишља приче и трује јавност.Тим запосленим у РТРС треба узети лиценце и забранити да раде у медијима.То нису новинари већ умни болесници.ИСКЉУЧИ РТРС и АТВ,УКЉУЧИ МОЗАК!

Name

Ре

25.06.2018 19:35

Говор мржње је кривично дјело.

Name

Ранко

25.06.2018 11:45

Један лопов оде други додје

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУЈ XИВ

25.06.2018 11:50

ДРЖАВА - ТО САМ ЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Прве Категорике

25.06.2018 11:57

СДС је са нама створио РС сто знаци да јој је МАЈКА а снсд је мацеха

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

25.06.2018 12:13

Исто тако сам и ја борац И категорије али то не истицем. Највисе бораца има у цланству СНСД-а, да ли због тога требамо ми да будемо изнад бораца који су у СДС-у.Ја мислим да не и да не треба истицати ко је од нас борац а ко не јер то доводи до раздора у борацкој организацији. Свако треба да процјени према тренутној ситуацији за кога це гласати. Ја мислим да СНСД тренутно боље стити интересе Републике Српске и да це то боље радити и у будуцности! Из тог разлога дајем глас за Предсједника Додика и Зељку Цвијановиц и СНСД!

Name

Ре ккк

25.06.2018 12:44

Ја мислим да треба поштовати Устав Републике Српске. Предсједник државе се бира из реда Српског Народа. Желка Цвијановић је провјерена хрватица а миле хрватић... Нећемо гласати против Устава.

Name

за ККК

25.06.2018 13:04

Шта ти радиш осим што висиш на овом порталу и ботујеш за црвене? Ако друго ишта уопште и радиш.

Name

Ре: ккк

25.06.2018 13:55

Не истичеш зато што лажеш, псето једно! Ево, ја истичем и поносим се! Два пута рањаван, први пут мало теже, други пут лакше, али Богу хвала, на крају сам дочекао крај рата на својим ногама. Ђе си био на јучерашњи дан у та времена? Ја на Дугој њиви, а ти? Мрш, гњидо једна лажива!

Name

РЕ ККК

25.06.2018 14:48

Да ти ниси био борац на ратишту код Доњег Плехана у саставу 102 бригаде ХВО код Бисеркиног ујака?

Name

киза

25.06.2018 15:34

Овај к....к....к.... је оцигледно провео рат у Бања Луци па се као и ови мајмуни (извините мајмуни) из СНСД дице ратом. Како се неце дицити када у њему нису ни уцествовали јер нису имали времена (сверц нафте, цигарета, кафе белог робља, дроге ....)

Name

Сињ

25.06.2018 12:05

Вукота имаш гласове из крајине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неименовани

25.06.2018 12:11

Зар ви стварно мислите да је оних 40 британаца досло бас као испомоц сфору. Као они немају довкљно. Војске па им треба да их неце слуцајно неко напаст И то 3 мјесеца пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјетник

25.06.2018 13:23

Да их је досло 40 хиљада па да се толико упласите, разумио бих, али 40 то је смијесно.

Name

За савјетника

25.06.2018 14:09

Није битан број колико их је досло битна је намјера и задатак њихов.

Name

Ре "За савјетника" РАСПУЦХИН

25.06.2018 14:50

А шта нама требају ти странци , било да их је 40 или 40.000? Овај режим ћу рушити из властитог задовољства а ти странци су довољно паметни и обавјештени да не могу врбовати сличне мени. Они врбују међу "папцима" а ти су већ сви прешли у режимске странке тако да им једино задатак може бити да режим руше из унутра. Има овдје много јачих играча по овим темама од кокошара Ћеранића. И шта ћемо сада?

Name

Ин

25.06.2018 16:30

Ако су досли да нам помогну да скинемо ове криминалце свласти свака им цаст . Захвалицемо им се али назалост нису зато досли. Миле само покусава да застраси народ како ето Енглеске обавестајне слузбе раде на укидању РС тј. њега. Хало Миле немлати празну сламу ниста ти невјерујемо вецих униститеља РС нема од тебе твог снсд днс и сп. Удрузеним снагама нас унистисте . Проводите политику анте павелица трецину срба иселити то успјесно исељавате трецину побити ето и то иде по замисљеном плану умиру људи од глади од неимастине доктору немогу јер и зато треба новац немогу се квалитетно хранити јер и ту треба новац и трецину покатолцити и то се проводи јер трецина становника све гласаци снсд даце вјеру за вецеру. Само будала мозе гласати за бају и његов клан

Name

Ре

25.06.2018 19:41

А зашто дођоше они хуманоди у покушају Српска част у највишу институцију РС? Јел да пренесу Орићеве поздраве? Зна се ко је НоИ непријатељ РС. Онај сто фашизам и антифашизам изједначава. Онај сто је Америци поклонио докум из Јасеновца. Предсједник најсиромашније нације у Европи. Њега се бојим јер је он психички неурачунљив . Замисли да има нуклеарку у рукама, ух далеко било.

Name

Нинџа Корњача

25.06.2018 12:16

Режим це учинити све да остане на власти,лажи,преваре, подвале,ниста им није страно,знају они када падне та кула саздана од манипулација,да им је то потпуни крај,на више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика.

25.06.2018 12:56

Могу радити ста хоце покрадули изборе негине им 05. Октобар као у Србији. Доста је висе лопова, прдекана по заслузи свима.

Name

Нинџа Корњача за Зика.

25.06.2018 15:25

Тако је,нема више попуштања багри лоповској.!!

Name

Бакир-Сарајево

25.06.2018 12:21

Јест нам лијепо што је До-до мало притиснуо Енглезе и попустио нас као главне кривце уништења РС.Можда је видио да му нико невјерује за Бакира и оне Србе у државној власти па почео по Енглезима.Додо,кад завршиш са Енглезима,силуј мало Американце,па Швицарце,па Французе и немој само да дираш Чову и Хрвате и ето ти избора па ће нестат и непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

25.06.2018 16:31

Тако је Зика.

Name

борац

25.06.2018 12:30

А који к..ац се о РС брину они који је нису ни стварали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лид

25.06.2018 13:43

Они РС спомињу само пред изборе. Ако не додју на Власт нема РС. А лад је било борити се за РС нигдје их није било. Испирају мозак овом напаценом И глупом народу који их подрзава.

Name

Мм

25.06.2018 12:34

У Додиковој глави се врте само милиони, тако да од силних пара не мозе ниста друго да размисља. Тезак је то терет! Јој како он мути мутну воду, а неки јос вјерују, да це вода постати бистра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желимир Топић

25.06.2018 12:36

Мислим да је то схватио и Тарзан!Српска је срушена од ове власти,на поду смо.Може се само угасити.Ако је то њихово "рушење", жеља поштеног свијета да се ослободи пљачкаша и спаси бар " костур" привреде,природних ресурса и живот,иоле вриједан човјека,ево ја сам први рушитељ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зелимир

25.06.2018 19:43

Само треба се наћи ко ће први да нам изјави саучешћа .

Name

Димитрије Мирић

25.06.2018 12:42

Миле,дај неки рефереднум, пред изборе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

25.06.2018 13:04

Занимљиво је да је он упознао Путина у вези Енглеске шпијунаже! Па ваљда је Путин КГБ и има под контролом најмоћнију шпијунажу, а не он. Мора да њему информације дају Галијашевић, Ћеранић и Лажански па он зна намјере Енглеза. Што онда не смјени Енглеског премијера или бар амбасадора? РЕ за ККК: Ти сигурно ниси борац јер ниједан борац не би ни помислио, а не рекао да Дезертер боље брани РС од бораца. А јадни су сви ти борци, а и други који су се "потурчили" преласком у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Хаха

25.06.2018 13:19

Бојим се да ће ти се у октобру заледити осмјех на лицу... хаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.06.2018 13:20

Браво Владо свака ти цаст све си стекао својим трудом и помало среце само не знам доклен це овај резим он народа да прави будале јер додик игра стално на националну карту а само један примјер тог национализма да написем прије некоико вецери када је играла репрезантација Хрватске водитељ на бих тв отворено навија за хрварску а затим игра Србија водитељ ко пи..а нистааааа не могу да вјерујем па засто ми плацамо ртв преплату то треба под хитно укинути и да ли мозе неко упутити какву залбу на такво коментарисање утакмице то је цисти национализам гдје је ту милорад додик да казе несто националистицко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

25.06.2018 22:22

Ста да казе за србију кад су лосе играли.а хрвати разбили светску силу у фудбалу.

Name

ЛАКТАСАНКА

25.06.2018 13:24

РТРС не заслузује никакав коментар ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За лактасанку

25.06.2018 15:32

Правда за тебе да ти се помогне да не пролупас.

Name

Ре

25.06.2018 19:44

Правда за Давида! Независни Бакинци, мислим да ће бити довољно да вас све тамо смјестимо и оградимо зидом, као Берлински.

Name

лилy

25.06.2018 13:42

Тако сте говорили кад је прије пар година говорио за емигранте..Најлаксе је зваљати тако као ви.Све тако како казе и како је рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗС

25.06.2018 13:59

Ако заиста хоће да га сруше онда ће то и бити .Срушише Гадафија Садама .... тако да кукњава му неће помоћи.А лично бих волио да се људима отворе очи и изађу на изборе што масовније и оде он у историју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД аналитичар - експерт - стручњак

25.06.2018 14:21

Прича се да су Британци и Американци "тренирали" змију која је довела у искушење Еву, а све због тога да Ева доведе у искушење Адама, а све због тога како би човјек био протјеран из раја. Како не би живјели добро, те како би морали да се задуже код ММФ - а. Неки опет причају да се никада није ратовало док нису настали Британци и Американци, како је меда и млијека било у изобиљу. Кажу и да ЦИА стоји иза тога што никако не излази Wарцрафт 4, што је смијењен Славољуб Муслин итд. Само да нема тих Британаца и Американаца. Шта је истина, коме вјеровати? Нашем вођи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2018 19:46

Каже Баја вјерујте мени не својим оцима, усима и осталим чулима , разум никако то је за Американце и Британцу. Ми смо паметни ми вјерујемо њему.

Name

Дно дна

25.06.2018 14:30

Додијали И Богу И Народу. Добро они знају ко је досао на тенковима И истјерао увазеног профес ора из кабинета И КОЈЕ И како припомого пр октобар . Засто се владајуца структура боји кокузног октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Цворовиц

25.06.2018 15:21

Па ти Британци су лако доступни,оде наса Милиција похапси их и то је то,у цему је проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јелена николиц

25.06.2018 15:36

Илија цворовиц-балкански спијун.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

25.06.2018 16:10

Миле доста си се нарадио.Вријеме је да идес. Морат цес и све оне своје папке са собом да поведес. Једино тако цемо доци до истине ,ко је убио оно дијете. Правда за,Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.06.2018 16:27

Па додик зна јер је он тако досао на власт па се зато и боји он једини зна како странци могу промијенити власт и то су само једном урадили а то је када је додик досао на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ6

25.06.2018 17:34

Стране слузбе које русе РС И скидају Додика. Цуј кур** на бициклу. Па пред сваке изборе је иста прица. Ово мене највисе подсјеца на прицу о Три Прасета. Мислим да це се тако И ова прица заврсити. А Додо, Бисерка, Тегелтија, ... ако бог да у затворе а остала црвена багра И ухљеби на сметљисте историје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ист са

25.06.2018 19:24

Кад једног дана, Бозе по реду, умре Милорад Додик, Република Српска це постојати, у границама које смо добили по Дејтонском спразуму. Е сад, да ли це крај доцекати у куци са својим најблизима или као каубој на коњу и у цизмама, нека одлуци... Мислим да је вријеме да сјасе и одлози седло и мамузе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy

25.06.2018 22:28

Роки приватно питање не веза но за тог лоповцину. Видим цитас романе.како стојис сњима.ја имам око 3000 комада па ако имас ти несто могли би да се трампимо. Поззз