Повратак Тадића одушевио Холандију!

Топ трансфер, велика ствар, сјајан фудбалер, врхунски човек, права "десетка". . . ! Шта каже о Душану легендарни Холанђанин који га је тренирао?

Фудбал 23.06.2018 | 23:10
Повратак Тадића одушевио Холандију!
Чекало се 10 година да падне трансфер рекорд у холандском фудбалу, а онда је дошао Душан Тадић. И срушио рекорд земљака Миралема Сулејманија као најскупљег играча у историји Холандије. Чиме се Мундијал заврши, Тадић ће потписати уговор и прећи из Саутемптона у Ајакс као велико појачање.

Сума од 17.100.000 евра колико ће Ајакс платити за њега, није посебно велика за премијерлигашке услове, али је огромна за Холандију. Тадићев повратак је изазвао много реакција у Холандији и све су позитивне. Тамошњи фудбал је у све већој кризи и повратак имена као што је Тадић многи виде као весник неких бољих дана.

Холанђани се добро сећају Тадића док је био звезда Гронингена и Твентеа, а један од оних који га добро познаје из Саутемптона је легендарни холандски фудбалер Ервин Куман. Он је био помоћник брату Роналду који је тренирао Саутемптон.

„Топ професионалац, сјајан фдбалер и велики радник“, су описи којима Ервин Куман описује Тадића холандским медијима.

Не крије одушевљење што је Србин изабрао Ередивизију пре Премијер лиге.

„Ајакс је у сваком смислу добио фантастичног играча. Он је врхунска куповина. Велика је ствар за холандски фудбал што се таква личност вратила да игра овде. Заиста импонује што је желео да се врати у Холандију. Изненадило ме је да се враћа овде јер је у Саутемптону продужио уговор 2016. године и тамо је зарађивао велики новац који у Холандији неће моћи да добије. Али, у Ајаксу има могућност и да се бори за трофеје“.

Куман каже да се Тадићу можда више свиђа стил живота у Холандији него Енглеској...

„Можда повратак у Холандију има везе са неким породичним разлозима јер знам да му је било лепо овде док је живео у Гронингену и Енсхедеу. Душан је веома везан за породицу и људе у окружењу. Једном када са њим успоставите добар и топао однос, то је онда за сва времена. Роналд и ја имамо фантатсичан однос са њим. Душан је јако лепо васпитан момак. После сваког тренинга самовољно остаје да ради додатно са тренером“.

О улози која чека Тадића у Ајаксу. Куман каже:

„Он има много квалитета и може да игра на различитим позицијама у нападу и везном реду, али мислим да му највише лежи улога „десетке“. Ипак, у Саутемптону смо га најчешће користили као лево или десно крило. Најбоље се осећа када му дате слободу у игри, а када почне да се увлачи између линија уме да буде јако опасан. Другачији је тип играча од Зијеха уместо којег долази и мислим да Ајакс ништа не губи у овој причи. Он је свестранији од Зијеха и има више искуства“.

Многима је чудно да је Тадић одустао од играња у Премијер лиги и богатијег уговора у Енглеској...

„Премијер лига је најјаче такмичење и сви желе да играју тамо. А он већ годинама игра са успехом у таквом такмичењу. Осим у прошлој сезони, стално је имао успеха. И невероватно је популаран у Саутемптону“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар