Почело уређење канала Дашница

У Бијељини је озваничен почетак радова на уређењу канала Дашница, чија је вриједност 2 351 500 евра. Почетак радова је озваничио помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Чедомир Стојановић.

Република Српска 22.06.2018 | 15:43
Почело уређење канала Дашница
Уређење канала Дашница је један од битнијих пројеката које се финансира из средстава које је Влада Републике Српске намијенила за одбрану од поплава, рекао је Чедомир Стојановић, помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је основна намјена пројекта регулација воде и заштита од поплава, а канал ће након уређења бити ново лијепо мјесто за одмор грађана.

Пројекат ће трајати око 15 мјесеци, а канал Дашница биће уређено дужином од 2,1 километар, уз уређење и 750 метара спојног канала, а за 20 дана биће уведен и извођач радова на уређењу Мајевичког ободног канала и Глоговца.

Ово је дио пројеката које Влада РС реализује у фази одбране од поплава. Ускоро почињу радови на санацији насипа на подручју Градишке, Српца И Брода. До 2021. године се очекују добру заштиту од поплава у Републици Српској.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Никола

22.06.2018 14:48

Чедомир је највазнији у читавој причи!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

22.06.2018 15:22

Како се несто мозе уредјиват 15 мјесеци кад толико није требало ни да се направи.

Name

Тобут

22.06.2018 16:18

Изводјац радова Дакић хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.06.2018 16:22

Какав црни Дакић...Бук промет је главни.

Name

Јањарац

22.06.2018 19:15

Ви сто коментарисете овај пројекат је боље да аплаудирате ане да скрецете са теме,Ово сто сам ја видио како це канал изгледати је несто модерно и прелијепо.Оно сто се прави у Јањи је цисто страсило од пројекта. Од ријеке Јање праве канал са бетонским зидом висине два метра и сво зеленило око ријеке јање су уклонили.Просирили су корито ријеке Јање на 33 метра па скоро ко дринско корито кроз центар Јање.То је брука и срамота ста су урадили Јањи,унистили су све могуце предиспозиције за неко модерно уредење и ријеке Јање и сутра модерног изгледа насеља.У Бијељини од канала праве модеран кутак а у Јањи од ријеке праве бетонски канал кроз центар Јање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

22.06.2018 20:54

У Јањи ради Интеграл, тамо требају веће количине да се фактуришу.

Name

Јањарац

22.06.2018 21:54

Ти Драганце уопсте не разумијес ста ја писем,теби до зезања.Па ово у Јањи је страсило,озбиљна ствар која це иселити и ово мало вриједних и постених Јањараца. Људи су поцели на своју руку уредивати колко толико обалу са дрворедом да им буде угодно кад бар пију кафу или пивце у кафицима поред ријеке,а сада могу гледати у зидине високе два метра.Ријеку могу видјети само ако се попну на дзамију или ако се провозају мозда хеликоптером.Јањарци суте јер им то власт диктира каква це утврда ријеке бити,бас их брига хоце ли неко са својом цуром,зеном,дјецом просетати обалом ријеке Јање као некад.Скандал над скандалима.Да ли је неко дрпио паре бас ме брига,али је овај пројекат унистио срце Јање.А овај пројекат у Бијељини је примјер како се то ради:од канала створи сеталисте и цисту дринску воду кроз Бијељину.За младе и старе модерне клупе и столове на обали алал вера пројектанту.

Name

Драганче

23.06.2018 07:09

Кроз зезу сам рекао истину, тренутни интерес једне фирме је већи од дугорочног интереса заједнице.