Буди Душан Силни!

Креација, визија и умеће Тадића су нам потребни данас више него икада.

Фудбал 22.06.2018 | 16:30
Буди Душан Силни!
Србија је ту. Тамо где је желела да буде. На Светском првенству, у другом колу групе са победом над Костариком у џепу. Од квалификација па на овамо много тога се дешавало, али можемо да кажемо да је Душан Тадић био један од највећих константи, ако не и највећа. Сећамо се само како је Тадић играо у квалификацијама, када је рецимо после пет одиграних кола учествовао у 11 од 12 голова наше репрезентације.

Играо је силно! Био је прави вођа.

Можда чак није било добро што смо голгетерски много зависили од Тадића и зато је одлично да је Митовић на време прорадио. Његов учинак данас биће од велике важности. Али, и Митровићеви голове зависиће много од Душанове креације.

Против Костарике је одиграо добро, правио је много проблема по десној страни напада, мешао је противничку одбрану, па чак и створио шансу Филипу Костићу. Да Кејлор Навас није додирнуо ту лопту, Костићби постигао други гол за Орлове, а Тадићу би била уписана асистенција.

Јесу се у међувремену од квалификација па до данас појавили неки нови хероји као што је рецимо Коларов са оном голчином, Сергеј Милинковић Савић са својим умећем или Душко Тошић са потурањем главе где нико не сме ногу да стави, али не смемо да заборавимо Душанову магију.

Ни случајно!

Он мора да буде на нивоу и Србија ће сигурно бити онаква каква жели да буде против Швајцараца вечерас од 20 часова у Калињинграду. Он мора да повуче, направи дриблинг и пошаље употребљив центаршут. Он је тај који мора да пошаље лопту у простор. Он је тај који мора да пружи још више него против Костарике. Јер то може. Показао је толико пута…

Извесно је да ћемо га следеће сезоне гледати у Ајаксу, а о квалитетима Тадића говорио је због тога и Ервин Куман, брат Роналда Кумана.

“Ако Ајакс успе да га доведе то је комплимент и ужитак за целу нашу лигу. Тадић је ТОП професионалац! Може да игра на више позиција и много је искусан. Роналд и ја имамо одличан однос са њим, био би врхунска куповина за Ајакс”, рекао је Куман.

Можемо да се захвалимо Куману на лепим речима у Душаново име, али ипак морамо и ми да будемо свесни каквог мајстора имамо у тиму. Не треба то да схватимо само када га странци хвале.

Уколико Душан покаже своју силу у правом издању, Швајцарци ће имати велики проблем. Није искључено да гледамо Валона Бехрамија као фластера на Душану као нашем главном креативцу уз Сергеја. Ако Бехрами буде играо, а очекује се да хоће, могли бисмо да гледамо бројне фаулове на Тадићу и то онако без пардона.

Видели смо како је Нејмар прошао…

“Навикли смо. Ја лично у Премијер лиги и на много оштрије и грубље стартове. Видео сам све то, али и Нејмар воли да фаул прави мало спектакуларнијим него што јесте. Али то је све нормално. И ми ћемо њима да одговоримо истом мером“, рекао је Тадић у најави утакмице.

Зна Душан шта га чека, али је више него спреман и за Бехрамија, али и остале Швајцарце који ће га салетати по терену. Али и да узврати истом мером. Што је јако битно.

Душан је играч, али и човек, кога краси смиреност. Има нешто и у војвођанском менталитету. Не допушта да му се ситуација измакне контроли. А с друге стране, увек је ту када противнику треба да се запржи чорба. Да одигра цео меч и када му крв липти из носа као на мечу против Велса у Кардифу.

Играо је сат времена са разбијеним носем тада. То је Душан Силни!

Само да одигра како зна вечерас и биће све у реду…

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар