СП: Ваљда га неће бити ни данас...

Сајџије држе негативан рекорд као екипа којој на Мундијалима никада није свиран пенал.

Фудбал 22.06.2018 | 14:15
СП: Ваљда га неће бити ни данас...
Швајцарска је до сада кроз историју одиграла 34 уткамице на Мундијалу и, ако је веровати тамошњим медијима, никада није шутнула пенала на Светском првенству! Па, ваљало би да га не шутне ни данас, да не урекнемо. И по овом критеријуму Швајцарска је "најгора".

Додуше, шутирали су Швајцарци пенале, али оне после продужетака. И ту су изгубили. У питању је био дуел против Украјине 2006. године. Али у току игре га нису шутнули.

Ово је битан податак. Јер, када се погледа јер су Сајџије избориле пласман на Мундијал тако што су дале гол из пенала против Северне Ирске. Једини у два меча. Па и у пријатељским дуелима су били прецизни с беле тачке, као против Јапана на пример.

Радује то што је Србија и против Костарике, али и у квалификацијама показала знатно већу зрелост него у ранијим годинама. Није ту било "глупости", играња руком у шеснаестерцу, фаулова, нити црвених картона. Са таквим стварима се не може до успеха на Мундијалу и зато вечерас Орлови од 20 часова морају да буду веома опрезни.

Са друге стране, "радује" податак да је против Швајцарске свирано четири казнена ударца на поменуте 34 утакмице. Два су реализована, два нису. Послењи је шутирао Карим Бензема 2014. и није био прецизан.

Могао би данас да буде и пети пенал против Швајцарске од 20 часова, не бисмо имали ништа против. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар