''Нејмар ми иде на живце!''

Велики сам навијач, али стално кука! Бивши француски фудбалер и освајач Светског првенства 1998. године Емануел Пети каже да је велики навијач бразилског аса Нејмара, али да овај стално "плаче" на терену.

Фудбал 22.06.2018 | 13:00
''Нејмар ми иде на живце!''
Бразил је на отварању Мундијала одиграо 1:1 са Швајцарском која је стално фаулирала Нејмара и до краја само због њега 'зарадила' десет фаулова.

"Оно што смо видели у раној фази утакмице Швајцарске и Бразила је мали део потенцијала Бразила, знамо да могу да играју тако. Швајцарска је играла храбро и борили су се један за другог. Тактички су добро одрадили и заслужили су бод", рекао је Пети.

То по мишљењу освајача Светског првенства из 1998. године не објашњава зашто Бразил није играо довољно добро да победи.

"Нејмар ми иде на живце, велики сам његов навијач, али је стално кукао на терену. Није трчао, трудио се довољно за тим и само се кретао кад је имао лопту у ногама. Имам утисак да су његови саиграчи покушавали да му стално додају лопту на исти начин како Аргентинци раде са Лионелом Месијем", каже Пети.

Ако верују да ће њих двојица на тај начин направити разлику, преварили су се, сматра Пети, јер то не функционише тако на Светском првенству.

"Ни психички није деловао спремно, могли смо да видимо колико је био нервозан на терену. Није могао да поднесе физички контакт од противника и вратио се ономе што је радио целе сезоне у ПСЖ", напомиње освајач СП из 1998.

Светла тачка је по његовом мишљењу био Филипе Кутињо који је и дао једини гол за Бразил у 20. минуту.

Бразил наредни меч игра против Костарике у петак од 14 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар