Падају маске око Давидовог убиства

Стиже дуго очекивано засједање Народне скупштине РС о НЕОПРОСТИВОМ ЗЛОЧИНУ над Давидом Драгичевићем. Сваки народни посланик ће сам одлучити хоће ли стати на страну истине и правде, или ће се „придружити“ списку већ познатих злочинаца и криминалаца које ће „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“ (про)гонити до задњега. Нема пардона, ни опроста: или ће стати на страну Давидову, или ће завршити у септичкој јами заједно са посрнулим „Голијатом“.

Република Српска 22.06.2018 | 07:57
Падају маске око Давидовог убиства
Јасно смо свима дали до знања како нас не занимају ни политика, ни избори, а ни који народни посланик слиједи страначку дисциплину или шта већ. Сваки народни посланик има своје име и презиме, има слободну вољу и савјест (ваљда?) и ПРАВО ДА ОДЛУЧИ. У том смислу наредно засједање парламента многи могу посматрати као „трећу срећу“ и још једном стати на страну злочинаца и криминалаца. Но, и за то постоји САНКЦИЈА!

Нису наши народни посланици ни „невини“, а богами ни НЕВИНИ, јер ова прича није од јуче. Прво су својим гласовима на чело полиције довели у народу већ добро знаног злочинца и криминалца Драгана Лукача. Онда су „нијемо посматрали“ како овај у полицију враћа Дарка Илића и остатак из криминалне организације бившег Специјалног тужилаштва РС. Одлично им је знана чињеница да те барабе из Специјалног тужилаштва деценију и по рекетирају по Српској кога и како хоће, али су на све то били „слијепи, глуви и нијеми“.

На претходној посебној сјединици исти ти народни посланици саслушали су нашег Давора и за то су од свог „драгоцјеног времена“ издвојили мало више од десет минута. Онда су сат и по слушали гадости и небулозе министра Драгана Лукача. Нема потребе да то понављамо – већ је општепознато како се министар понашао. Уосталом, како се људски шљам и може другачије понашати!?

На то је одреаговао „нарко мазга“ Насера Орића, шеф клуба посланика СНСД-а Радован Вишковић, и „мазга ко мазга“ предложио Анкетни одбор, све са већ познатим саставом. Знамо шта су народни посланици Анкетног одбора закључили, те шта ће на усвајање предложити парламенту. Закључили су оно шта се једино закључити дало: да је Давид Драгичевић убијен и да истрага (ако се то тако може назвати) није вођена законито и правилно.

Данас неки говоре да је Анкетни одбор „изашао из оквира мандата“. Како? Дато им је у мандат да испитају шта се догодило у случају страдања Давида Драгичевића, те како су институције реаговале. И Људи закључили да је Давид убијен, те да су ПОЈЕДИНЦИ, све са именима и презименима, одговорни за незаконитости у квазиистрази. Четири народна посланика су тако закључила, а пети је остао СУЗДРЖАН (и то нешто значи!). Сад, ови што тврде да им то није било у „мандату“ – нису објаснили шта је онда био стварни мандат Анкетног одбора.

Можда треба вјеровати Милораду Додику и његовом наводу како је „мандат“ Анкетног одбора био само да покаже како је опозиција неспособна за „државне ствари“. Уколико је владајућа коалиција страдање Давида Драгичевића само гледала кроз призму политиканства, онда нас посебно занима СПИСАК оних који су за то гласали (и који су одбили приједлог Лукачове смјене). То им цијенимо као „другу личну“!

Значи, сваки народни посланик ће сам одлучити хоће ли зарадити и „трећу личну“, односно да ли ће доспјети на списак оних које сматрамо одговорнима за страдање Давида Драгичевића и тешку ситуацију у коју је Република Српска доведена немаром и личним интересима појединих народних посланика. Њихов МАНДАТ, обзиром да одлучују у највишем законодавном и политичком тијелу власти Републике Српске, јесте да чувају уставност и законитост. То што су појединци благонаклоно гледали на понашање „Голијата“, а посебно спрам нашег Давида, па и за то постоји одговорност.

Само, крајње је вријеме да схвате како је њихов „Голијат“ давно упао у септичку рупу и да тешко смрди. Ма смрди толико да се његов „смрад“ осјећа диљем Европе и свијета (нека малчице погледају европске медије). Притом, нека, поред онога шта медији извјештавају о „ПРАВДИ ЗА ДАВИДА“, погледају и шта се дешава око низа међународних истрага пресијецања међународних ланаца кријумчарења наркотика. И са те стране ће њихов „Голијат“ убрзо бити кривично гоњен.

Елем, да не би даље трошили вријеме, овај текст ћу закључити подсјећањем да сам давно објавио како је „интерна истрага“ око убиства Давида Драгичевића у основи окончана. Надаље је тек питање техникалија. Одговорно тврдим да су Драган Лукач и Дарко Илић организовали отмицу, монструозно мучење и безобзирно убиство Давида Драгичевића. Да Махмут Шврака није одлучио стати на страну злочинаца, односно да је усвојио Даворов и мој приједлог о формирању новог тужилачког тима, ми би се већ повукли са Давидовог трга и даљи поступак препустили надлежним институцијама. Управо онако како су Сузана и Давор то затражили првог дана – да институције реализују истину и правду.

Овако, остаје нам да се боримо на два фронта. Прво да дјелујемо процесно, али сви виде какве су нам ту могућности. Није за повјеровати, али Желимир Лепир и Далибор Врећо још увијек воде „истрагу“ против мртвог Давида око наводне провале у кућу Рађенових. Како другачије протумачити ангажовање „словеначког експерта“ да оцијени са „2+“ да управо Давид Драгичевић улази у кућу Рађенових? Е па није у ту кућу могао ући све и да је хтио, кад се у критично вријеме налазио на истом мјесту гдје и она двојица што су га пресрели на (како га данас називамо) Давидовом тргу. Да, говорим о оној двојици са јединог вјеродостојног видео снимка (испред Боске) у цијелом кривичном предмету, а за које сам по начину пресретања оцијенио да су полицијски оперативци.

Пошто унутар органа кривичног гоњења Републике Српске немамо адекватног „саговорника“, а само због политичке воље наших народних посланика да се и даље подређују „Усмрђеном Голијату“, онда нам једно преостаје да се и даље БОРМО ЗА ИНСТИТУЦИЈЕ. Да, „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“ је та која се бори за наше институције и Републику Српску, а сви знају за шта се бори „Усмрђени Голијат“. Да не би било забуне: боримо се ми и за Босну и Херцеговину, само ни са стране државних институција не видимо адекватних реакција поводом спорних дешавања. Тако да ћемо се у наредном периоду морати фокусирати на међународно право и на међународна тијела заштите права грађана и основних људских слобода.

ЈАВНО ОБЕЋАЊЕ: Уколико код народних посланика ипак (?) проради савјест и ОДЛУЧЕ ствотити елементарне претпоставке кривичног гоњења јавно обећавам да ће убиство и убојице Давида Драгичевића бити процесуирани у зачуђујуће кратком року. У супротном: битка иде по „плану и програму“.

хттпс://бориславрадовановиц.блогспот.цом/

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

22.06.2018 06:30

Ко другом јаму копа сам у њу пада!!! 5+ за Борислава Радовановића!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

22.06.2018 09:53

Управо тако, опозицију треба истјерати из ормара и показати их народу.

Name

Ла1

22.06.2018 10:15

Само вас гледамо..опет цензурисете коментаре против овог циркуса...само тако...све цете нас отјерат да глласамо за резим.

Name

За Ла1

23.06.2018 07:26

Па знаш шта, човјек треба припазити шта пише, шта говори - осјећања се могу изразити на разне начине! Треба мало повести рачуна! Мени лично, никад нису преправљали ни један коментар, и увијек су ми сваки објавили, али ја не псујем, не кунем, не пријетим!

Name

Моусе

22.06.2018 06:51

Борба до краја,ако се стане само на трен,ови це учинити све да то падне у заборав.Надам се блиском крају криминалне организације.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нинџа Корњача

22.06.2018 06:56

Није лако борити се са мафијом,још када се увуче у државне органе,тек тада је то борба до посљедњег даха.Р.Српска је злоупотребљена од стране корумпираних политичара и њихових послушника,сва кључна мјеста су у њиховим рукама,могу радити шта им је воља.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

22.06.2018 06:57

Правда за Давида!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоботница

22.06.2018 07:01

Ми имамо своју хоботницу,чији пипци грабе и стежу у свим правцима,то је власт на челу са Милорадом Дудуком.Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

22.06.2018 07:01

Браво Бориславе Радовановићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. П. Његош

22.06.2018 07:16

Бога ми, кмечи Борислав к'о велики...

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике очи За xyx

22.06.2018 08:23

Ваш коментар као да је писао Синиша Костресевић. Јер ми се чини да ово пише неко чиста образа,(бар у случају Драгичевић),а опет неко ко зна све.

Name

Ре У страху су велике очи

22.06.2018 10:17

Исти коментар примјетих на још једном мјесту. Слажем се да се ради о особи чистог образа а ипак неком ко довољно зна.

Name

ЖИКА Ж

22.06.2018 07:31

Правда за Давида. Здравље за Давора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyx

22.06.2018 07:32

Смрт Давида Драгицевица се мора разјаснити до краја. Нека казу Илиц , Цулум , Лукац , Каран засто су лагали, засто су радили мимо прописа. Нека казу предсједник и министар засто су се укљуцивали у слуцај одмах на поцетку када их јос нико није позвао. Нека казе тузиластво ста ради 85 дана истраге, гдје су вјестацења из Београда , Загреба... Нека казе Давор Драгицевиц засто је пресутио неке вазне детаље које зна, засто није износио пуну истину а тврди да јесте. Нека казе Давор засто се састаје са људима који треба да се налазе на листи сауцесника а Давор их не прозива. Нека казе Давор ко је послао поруку која је просљедјена инспектору Карановицу и којом се сумњици Давид да је лопов. Нека казе Васковиц Лазов и Радовановиц Сизофреник пуну истину кад сваки дан писе да зна и најситније детаље. ИСТИНА И ПРАВДА А НЕ ЛАЗИ И МАНИПУЛАЦИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

лара

22.06.2018 07:52

БРАВО.

Name

У страха су велике очи за xyx

22.06.2018 08:32

Ваш коментар као да је писао Синиша Кострешевић. Јер ми се чини да је писао неко чиста образа(бар у случају Драгичевић),а опет неко ко зна све,али су му руке везане.

Name

КОШ

22.06.2018 09:12

Можда би неко из "Игокеа" нешто знао о овом случају..

Name

Ускоро

22.06.2018 22:25

Написао си да је Слободан ово, Борислав оно, а за ону покварену, злобно свиту са конференције ниси додијелио ни један једини епитет, а ни за тужно илићево имање тужилаштво пуно несрећника којима је он био шеф и ментор-због истог су остали без свога "ја". Ускоро ће се документовати све што Давор зна и брзо ће се доћи до истине. Шта ћете онда???

Name

бака

22.06.2018 07:35

Браво Радовановицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц

22.06.2018 07:46

Нема људи од свега тога ниста. Само Бог мозе казнит злоцинце, а ви сто млатите у празно, од тога нема ниста.Прије свега треба доци до промјена у октобру-а види свак да це ови остат да владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фајронт.

22.06.2018 17:40

Оцевидан је замор материјала.Сада се несто оцекује од 7. Јула.

Name

Боро

22.06.2018 07:56

Дипломирани сам масински инжињер,пет година сам на бироу, зато сто нисам хтио у СНСД. Оцекивао сам промјене у октобру, али ми један високи функционер СДС-а реце да ни они сами не вјерују у то. Идем код тетка у Берлин, па макар радио на градјевини. ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

22.06.2018 09:00

Е Боро немој претјеривати толико, тек онда је оцигледно.

Name

Боро

22.06.2018 10:01

Немам ја ста претјеривати, али јос за цетири године под Додиковом власти неце ни камен на камену остати. Ви сто вам је добро, ја вам зелим срецу, али увјерицете се сами за годину-двије.

Name

За Боро

23.06.2018 07:36

Изгледа да је лакше подвити реп и отићи, бити тудји слуга, него се борити за своје и на своме! Срби моји, некад храбри и поносни, у шта се претвористе!

Name

Сацекај Боро

24.06.2018 18:37

Сацекај Боро јос 3 мјесеца кад си толико цекао. Бице промјена,вјеруј ми кад ти казем.

Name

М

22.06.2018 08:17

Мислим Бориславе,да Ви требате питати Вашег колегу Синишу Костресевића до гдје је стигао са истрагом и ко то од његових шефова опструише истрагу,јер је очигледно да су му намјере часне а руке везане.Зар то нисте схватили кад је одговарао на Ваша питања на анкетном одбору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За М

23.06.2018 07:38

Наравно да је Борислав схватио,а и сви ми остали!

Name

У страха су велике очи

22.06.2018 08:20

Сви требају рећи истину,апсолутно све што знају,такодје и Ви Бориславе и Давор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамди га Ганди

22.06.2018 08:26

У Дрзави са највецом корупцијом мозда на свијету,поменути ријеци Истина и Правда,то изазива страх код многих.Поцевси од Ходза и Попова па надаље сви повезани интересима за свој Дзеп.Да Давору Бог или та веца сила Буде на помоци да истраје за Правду и своје Дијете.Правда за Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

22.06.2018 08:33

А када падну паст ће и Бореновиц са својим ПДПовим полтронима. О Анкетном одбору да не говорим. СДС је ионако пао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Владимир

23.06.2018 07:40

Ма немој? Баш ти је нека јака моћ закључивања?!

Name

Ииии

24.06.2018 18:38

Дај подкријепи са нецим

Name

Све их је мање сефе

22.06.2018 09:53

Зна додик добро ко је муцио и убио Давида, ал несмије ниста јер зајдно сњим сурује како да одцјепи РС од Босне и Херцеговине. Даце Бог сваком заслузену казну.Ниција није до зоре горјела.Правда за Давида, робија за убице и сауцеснике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја сам Ниџо Јабуко

22.06.2018 09:53

И шта посланици треба да изјаве? Какав исход ће задовољити правду то јесте интересе финансијера протеста? Има ли скупштина мандат да преузима на себе посао тужилаштва и судства? Хоће ли нам бити боље ако СЗП побједи на изборима? Хоће ли се посланици о свакој смрти изјашњавати и убудуће или само када је то у интересу британске обавјештајне службе? Знамо да је тренутна власт криминализована а јесу ли поштени ови из СЗП? У ПАМЕТ СРБИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

22.06.2018 10:41

браво Ниџоооо. браво јабуко моја.

Name

Заре

22.06.2018 10:48

само нека кажу да је извршено УБИСТВО над ДАВИДОМ.(што је тужилаштво и полица већ прије 80 и више дана требало рећи) То ,,јабуко" моја хоће ли нам бити боље или горе ако побиједе ови или они, ,,наши или њихови", поштеном народу неће. Ипак ти иди и бери јабуке...

Name

Хаха

24.06.2018 18:40

Не, ови су најбољи. Тито

Name

Илић Бомбаш

22.06.2018 10:45

Бомбаш илић је све ово и закувао...бранећи своје криминалне радње...и опет ништа...ни да га смијене а камоли стрпају у затвор....дарко илић је бомбаш самоубица...једини србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ла2

22.06.2018 12:29

Он је дио екипе из Додиковог Специјалног тужилаштва. Умишљени провинцијалци који ходају около ћелави и обучени у црно (ваљда тако изгледају опасно). А онда те кримосе инспекторе убаце у институције: Основни суд, Окружно тужилаштво, МУП... Свака набилдана протува зна ко ће бити предсједник суда, ко судија, стручни сарадник.... Све је то продукт Додиковог режима. Мада ни они други нису бољи. Катастрофа. Жао ми је малог Давида и што није нагулио вани код мајке. Он је могао пуно постићи у животу. Овдје будалетине и задњи шљам само могу напредовати.