Била је љубавница шефа нарко-мафије

Пабло Ескобар је спадао у седам најбогатијих људи на свијету. Његова империја насиља контролисала је 80 одсто свјетског кокаина, а тада најпознатија жена у Јужној Америци Вирџинија Ваљехо је била његова љубавница.

Свијет 20.06.2018 | 21:33
Била је љубавница шефа нарко-мафије
Када је шеф наркомафије Пабло Ескобар срео лијепу ТВ новинарку Вирџинију Ваљехо, међу њима се родила љубав.

"Због Пабла сам изгубила разум, а он је због мене изгубио главу, човјек кога јури полиција и жена коју прогањају медији, али који се воле и потребни су једни другоме упркос болу због раздвојености, његовим злочинима и гријесима", написала је Вирџинија у књизи "Вољени Пабло, мрски Ескобар".

Она је с најбољег мјеста посматрала пут свог ожењеног љубавника од политичара у успону, кога су сиромашни обожавали, до очајног параноичног бјегунца и најтраженијег криминалца на свијету све до смрти под кишом метака.

Ескобар је организовао подметање бомбе у авион у коме је погинуло 107 особа, убиства три предсједничка кандидата, неколико десетина судија, новинара и политичара. У бомбашким нападима су погинуле и стотине невиних цивила.

Међутим, у родној Колумбији, сиромашни су од њега направили идола, јер им је градио куће, путеве, стадионе и запослио хиљаде њих.

Када је упознао Вирџинију 1982. био је млади конгресмен који се надао високом политичком положају, а извор његовог богатства и даље је био мистерија. Тек касније ће услиједити масовна убиства, ватрени окршаји с полицијом, политичка убиства и хиљаде мртвих због трговине дрогом.

Поред његове мрачне стране, Вирџинија пише и његовим добрим странама, о томе да је био широке руке и да јој је једном приликом спасио живот.

Док је била на његовом имању у Колумбији, за длаку је избјегла смрт када ју је повукао вир док се купала у ријеци.

"Без размишљања је ускочио у воду и стигао до мене за пар секунди.... Тај самоувјерени, храбар човјек отео ме је из чељусти смрти као да сам перце, не размишљајући о опасности којој се изложио", пише Вирџинија.

Била је то врло необична љубавна веза, састајали су се кришом, а често се мјесецима нису виђали док је Ескобар био у бјекству.



Када су се упознали, она се још није законски развела од мужа, који је одбијао да потпише документе. Чувши то, Ескобар јој је рекао да ће то обавити за 48 минута.

"Када сам стигла кући, кућна помоћница ме је обавијестила да ме је адвокат звао три пута... Када сам га позвала, рекао ми је: 'Јутрос ме је звао ваш муж, био је успаничен и инсистирао да потпише документе прије поднева, иначе ће бити мртав", пише Вирџинија.

Сљедећег дана Ескобар је постао шесторицу људи с огромним букетима цвијећа у њен стан као знак пажње. У једном пасусу Вирџинија описује справице за елиминисање непријатеља којим је био опремљен Ескобаров аутомобил.

Притиском на дугме аутомобил је избацивао облак дима, сузавац или ексере како би избушили прогонитељима гуме. Осим тога, имао је бацач пламена и пушкометраљезе.

"Ако све то не упали, посљедње дугме емитује фреквенцију која пробија бубне опне", рекао јој је.

Ескобар, који је током везе с Вирџинијом био у браку са супругом Викторијом, касније јој је открио чиме се бави и упознао ју је са својим пословним сарадницима.

Да би је "заштитио" дао јој је пиштољ калибра 9 мм и научио је како да се убије на најбезболнији начин, рекавши јој да ће бити мучена ако буде ухапшена.

Гламурозна ТВ водитељка, која данас живи у Флориди, каже да је била веома заљубљена у Ескобара, али да су јој се осјећања промијенила када је постао бруталан.

Прекретница је била у новембру 1985. године, када је герилска група М19, коју је финансирао Ескобар, упала у Палату правде у Колумбији и држала као таоце свих 25 судија Врховног суда и стотине других цивила. У наредна два дана колумбијска војска је организовала операцију за ослобађање талаца. На крају су сви побуњеници били мртви, мноштво талаца је убијено или "нестало", а од 25 судија убијено је 11.

Том приликом је уништена документација за око 6.000 кривичних поступака против починилаца кривичних дјела, укључујући и Пабла Ескобара.

"Питала сам се да ли је мушкарац за кога сам мислила да је најхрабрији од свих постао највећа кукавица међу монструмима. Престрављена, промијенила сам број и одлучила да га више никад нећу видјети. Престала сам да га волим преко ноћи", написала је Вирџинија.

Ипак га је поново видјела, али више нису били у вези. Посљедњи пут су се видјели 1987. године.

"Застали смо пар корака од хотелске собе и опростили се. Знали смо да је то посљедњи пут да га видим живог. Обухватио ме је око врата и пољубио ме у чело посљедњи пут. У потпуној тишини, помиловали смо једно друго по лицу посљедњи пут", написала је она.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар