"Роналдо сазрева као вино!"

Селектор Португала Фернандо Сантос рекао је да је капитен репрезентације Кристијано Роналдо (33) "као вино 'порто'", пошто је фудбалер постао европски играч са највише постигнутих голова за државни тим.

Фудбал 21.06.2018 | 10:45
"Роналдо сазрева као вино!"
"Кристијано је као 'порто'. Он зна како да побољша свој капацитет и своје године, у најбољем смислу. Он константно напредује, супротно другим играчима. Роналдо познаје себе и зна шта треба да ради. Оно што ради сада није оно што је радио пре три или четири године и није оно што ће радити за неколико година", рекао је Сантос, пренео је сајт Фифе.

Португал је победио Мароко са 1:0, у другом колу Групе Б на Светском првенству, а једини гол на стадиону Лужњики постигао је Роналдо у четвртом минуту. То је био његов 85. гол за репрезентацију и постао је европски фудбалер са највише постигнутих голова за своју репрезентацију.

Он је тако са првог места европске вечне листе престигао легендарног Мадјара Ференца Пушкаша. На првом месту је Иранац Али Даеи са 109 голова за репрезентацију.

Роналдо је постигао и три гола у првом колу Мундијала у утакмици против Шпаније, која је завршена 3:3.

Упитан како то да Роналдо игра толико добро у Русији, Сантос је рекао: "Има доброг тренера".

Говорећи о утакмици са Мароком, Сантос је рекао да његова екипа у наставку турнира мора да покаже више.

"Ово је Светско првенство. Имамо јак тим и Мароко је јак, али морамо још да растемо. Били смо добри у одбрани и играли смо добро, али потребно нам је више од тога. Морамо да имамо већи посед лопте", навео је селектор Португала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар