Интер ради пуном паром!

Није само Најнголан, ево га и Малком! Ово сад већ изгледа озбиљно. . .  Два велика потписа могла би да буду озваничена у наредним данима.

Фудбал 22.06.2018 | 22:30
Интер ради пуном паром!
Прелазни рок у Италији још није званично отворен, а Интер би могао да буде рани победник! У касним вечерњим часовима у уторак осванула је вест да је Интер практично завршио бомбастични трансфер Раџе Најнголана из Роме, а већ наредног јутра присталице Неразура обрадовала је најсвежија вест - договорен је и Малкомов трансфер из Бордоа!

Интер је још пре неколико дана успео да добије пристанак бразилског крилног нападача да се крене у акцију, а врло брзо је и Бордо показао озбиљно интересовање да се трансфер заврши. Недуго затим стигла је и званична понуда која, како тврди утицајни италијански новинар Ђанлука ди Марцио, треба да буде комбинација позајмице и трансфера. Прво ће Интер искеширати између седам и осам милиона евра за позајмицу до следећег лета, а онда ће Бордо добити између 30.000.000 и 32.000.000 евра за обавезни откуп, чиме ће Неразури постати јачи за толико жељено појачање у офанзиви.

Подсетимо, Ди Марцио ретко када греши када су вести са "чизме" у питању и врло добро барата информацијама. Он је најавио и трансфер Раџе Најнголана из Роме, као и долазак Хавијера Пастореа у Рим право из Пари Сен Жермена и притом изнео све детаље оба посла.

Са ова два трансфера Интер је почео да поприма облик какав се чекао дуже време. Прошле сезоне због финансијских ограничења, али и забране кинеске Владе да се улажу велике суме новца у иностранству, ограничиле су могућности Лучана Спалетија и Интеровог спортског директора Пјера Аузилија, али надолазећи прелазни рок заједно са директним пласманом у Лигу шампиона, као и решени финансијски проблеми, отварају врата клубу да крене знатно офанзивније по жељена појачања!

Интер је врло активан засад и доводи озбиљна појачања у практично свим линијама тима. За новог штопера је већ договорен Стефан де Фрај, Квадво Асамоа стиже из Јувентуса као слободан играч да попуни леви бок,Мауро Икарди добија конкуренцију у виду талентованог голгетера Лаутара Мартинеза, а у случају да Интеров капитен напусти Милано, ићи ће се агресивно на довођење ТОП појачања у нападу. Са Најнголаном у вези и Малкомом на десном крилу, то већ изгледа врло добро. Калибар за Лигу шампиона.

Али то није све. У Интеру не планирају да се зауставе тек тако и већ имају неколико имена у плану. Пре свега ће се пажња посветити десном беку, где се ломе копља између Жоаоа Кансела и Матеа Дармијана.

Кансело је прва жеља. Португалац се у првом делу сезоне није најбоље снашао у Интеру, али када му јеСпалети пронашао жицу постао је есенцијални део тима и незамењиви шраф на десном боку. Његов трансфер би практично требало да кошта око 10.000.000 евра, с обзиром да Интер са Валенсијом има договор да откупи његов уговор за 35.000.000 евра. Како је у супротном смеру дефинитивно завршио Жофри Кондогбија за 25.000.000 евра, Интер би практично доплатио само разлику. Ипак, на Кансела је око бацио Јувентус, с тим да је много важније то што га и Валенсија жели назад. Проблем Старе даме је што Канселоне жели у Торино тек тако и жели да види да ли га италијански шампион заиста толико жели, а и пре свега хоће да види какав ће расплет имати у Интеру. Његова жеља је да остане, али Валенсија се пита. Слепи мишеви су обезбедили Лигу шампиона за наредну сезону и сваки играч је потребан, тренер Марселино Торал је већ изразио жељу да се Кансело врати јер га види у свом систему, али су проблем књиге и дуговања која морају да буду „испеглана“ због финансијској фер-плеја. Валенсија планира да доведе Гонсала Гуедеса и тај посао коштаће минимум 40.000.000 евра. У плану је још неколико послова, па би Интер могао да искористи ситуацију и добије велико појачање - трајно.

Уколико то не буде Кансело, онда ће се ићи на Дармијана. Италијан је такође интересантан Јувентусу који после одласка Стефана Лихтштајнера десни бок остаје само Матији де Шиљу. Дармијан је на излазним вратима Манчестер јунајтеда и његова цена би требало да буде око 15.000.000 евра. Велика предност је то што је домаћи играч, потенцијални репрезентативац и зато је интересантан највећим италијанским клубовима. Такође, његова универзалност у одбрани и способност да покрије све позиције у последњој линији су врло занимљиви потенцијалним послодавцима, иако је јасно да се у Јунајтеду није снашао, а ни наиграо. 

У причу је однедавно укључен и Давиде Запакоста, али у овом тренутку није јасно каква будућност чека Италијана у Челсију. Бар док се не реши питање тренера. Ако Антонио Конте остане (готово немогуће) Запакоста сигурно остаје као конкуренција Виктору Мозесу. 

Оно што је извесно јесте да ће Лучано Спалети у наредној сезони пре да се одлучи за 4-2-3-1 формацију, него на њему дражу варијанту 3-4-1-2. Гледајући досадашњу трансфер политику, све упућује ка томе да ће се сада Спалети прилагођавати ситуацији и ростеру којим располаже, иако је био један од првих који је својевремено имплементирао систем 4-6-0, са лажном деветком коју је током времена у Роми играоФранческо Тоти.

Сада је ситуација мало другачија. Интеру је потребан резултат у континуитету и неће бити толико места за експериментисање.

Самир Ханданович ће остати Интеров неприкосновени чувар мреже. Када се реши питање десног бека, биће познат комплетан изглед последње линије коју ће још чинити Шкринијар и Миранда као сада већ устаљени бедем испред Хандановичевог гола, с тим да ће и Де Фрај због великог оптерећења сезоне добити велики простор за игру. Асамоа ће покрити леви бок, а испред дефанзивне линије стоје два знака питања. На папиру испред одбране требало би да стоје Весино и Брозовић, али могуће је да ће Интер покушати да ангажује једно озбиљније име које ће бити партнер стабилном Уругвајцу. Иначе, Спалетијевом миљенику. Брозовић ће највероватније отићи, бар како сада ствари стоје, а у конкуренцији су још Борха Валеро и Роберто Гаљардини. Идеално би решење био Рафиња, али је он прескуп у овом тренутку и цена за откуп је 35.000.000 евра. Тренутно неизводљиво. Зато је нешто реалнија опција Муса Дембеле из Тотенхема, где би у посао могао да буде укључен отписани Жоао Марио.

Испред њих двојице биће Раџа Најнголан као подршка офанзивном трилингу који ће чинити Малком десно -Перишић лево - Икарди у срцу напада.

Суштински, постоји вероватноћа да би Спалети могао да промеша карте и проба са 3-4-1-2, где би дефанзивни трилинг чинили Миранда, Шкринијар и Де Фрај, по боковима би били Асамоа и Кансело или Малком, везна тројка се не би мењала и Најнголан би у сваком случају добио офанзивнија задужења него ли у Роми, где се неретко и играо с таквом улогом као један од најбољих везиста у Италији, док би у нападу били Лаутаро иИкарди. То би могло да се догоди у случају да Иван Перишић буде продат, с тим што би ова варијанта саМалкомом на десном боку оставила велику одбрамбену рупу на тој страни, пошто Бразилац није вичан одрађивању дефанзивних задатака.

Није искључено да би Спалети могао да испроба и варијанту са 3-4-3 формацијом, којом би Интер добио на елементу изненађења и лаке трансформације из одбрамбене у нападачку машину, што захтева доста трчања по боковима. У одбрани би све остало исто, као и на боковима, с тим да би онда вероватно Весино иНајнголан заиграли као тандем у срцу везног реда, а Малком и Перишић би били подршка Икардију. 

Али стил за који ће се Спалети одлучити диктираће пословање на тржишту, а пре свега гледаће се то ко ће напустити Интер. Кандидата је доста, али још нема никаквих чврстих елемената. 

Било како, Интер би коначно могао да буде по укусу својих навијача.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар