Недовић и дефинитивно нови играч Арманија!

Српски репрезентативац Немања Недовић договорио је прелазак у Армани из Милана, потврдио је председник италијанског великана Ливио Проли за Газету дело Спорт.  Потврђено: Недовић је Олимпијин! Договорен велики трансфер.

Кошарка 20.06.2018 | 17:30
Недовић и дефинитивно нови играч Арманија!
Недовић напушта Уникаху из Малаге, у којој је имао сјајну сезону и био други стрелац Евролиге, како би се у Милану придружио сународнику Владимиру Мицову.

Према ранијем писању медија, Недовић је добио милионску понуду Арманија и очекује се да ускоро потпише вишегодишњи уговор.

Пре Уникахе, чији је члан био три године, играо је за Валенсију, НБА лигаша Голден Стејт Вориорсе, Лијетувос Ритас и Црвену звезду.

Са репрезентацијом Србије освојио је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Најаве су долазиле с неколико страна, нама је рекао да му је та опција занимљива, а сада је потврђено - Немања Недовић нови је кошаркаш миланске Олимпије!

Мада се још чека озваничење сарадње, генерални менаџер популарног Арманија Ливио Проли потврдио је у интервјуу за штампано издање миланског дневника Газета дело спорт да је Недовић завршен посао и да је договорена сарадња на две године.

Како је раније писано, Недовић је од Олимпије добио понуду која се не одбија - 2.000.000 евра годишње, што ће га сврстати у ред најплаћенијих играча на Старом континенту. Недовић је у недавном великом интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт потврдио да ће сигурно отићи из Уникахе, али у том моменту није могао да говори о томе где би могао да настави каријеру. Ипак, потврдио је да Олимпија спрема пројекат који му је занимљив.

Трансфер би требало да буде озваничен врло брзо.

Што се тиче осталих вести, Проли је најавио и трансфер дојучерашњег кошаркаша Кантуа Кристијана Бернса. Американац с италијанским пасошем потписаће највероватније на две године.

Проли је такође говорио и о ситуацији са Мајком Џејмсом, који се последњих недеља помињао као капиталац за наредну сезону.
„Преговори су и даље у току, али су и даље на дугачком штапу“.

Подсетимо, Џејмс је одмах по завршетку сезоне у Грчкој, где је Панатинаикос после мајсторице одбранио шампионску круну, поручио да би остао у клубу уколико би костур тима био непромењен. Знајући темперамент првог човека Зелених Димитриса Јанакопулоса, ништа није сигурно.

Што се Олимпије тиче, сигурно одлазе Авуду Абас и Давиде Пасколо, док би клуб остао заинтересован за останак Џефа Брукса и Ендрјуа Гаудлока уколико прихвате мање улоге и умањење минутаже.

С друге стране, Даирис Бертанс, Артурас Гудаитис и Кејлеб Таршевски сигурно остају у тиму.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар