ЛЕ: Сарајево иде у Јерменију, Жељо у Естонију!

Представници БиХ сазнали противнике у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 20.06.2018 | 15:00
ЛЕ: Сарајево иде у Јерменију, Жељо у Естонију!
Фудбалери Сарајева у првом колу квалификација за Лигу Европе играће против јерменског Банантса, док ће Широки играти против словеначких Домжала, одлучено је жријебом данас у Ниону.

Прве утакмице првог кола квалификација Лиге Европе играће се 12. јула, док су реванши седам дана касније.

Трећи бх. представник у квалификацијама за лигу Европе, сарајевски Жељезничар, име противника у првом колу сазнао је нешто касније, а то је естонска екипа Нарва Транс (Естонија).

Шеф стручног штаба ФК Сарајево, Хусреф Мусемић прокоментарисао је данашњи жријеб првог кола квалификација за Лигу Европе.

"Јерменци су за нас непознаница али имамо довољно времена да набавимо снимке и квалитетно их скаутирамо. Прошла година је показала да стварно нема лаганих противника и да морамо бити максимално озбиљни уколико мислимо проћи у 2. претколо. Не значи нам пуно то што би прву утакмицу требали играти у гостима, у обје утакмице улазимо са циљем да остваримо побједе и пролаз али заиста уз максимално поштовање према противнику поучени искуствима из прошлих година“, рекао је Мусемић.

Аталанта чека Сарајево! Тежак посао за бордо екипу у другом колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбалери Сарајева у првом колу квалификација за Лигу Европе играће против јерменског Банантса, а већ у другом колу чека их далеко јачи противник.

Уколико прођу Банантс фудбалери Сарајева у другом колу играће против Аталанте, одлучено је жријебом у Ниону.

Први меч играће се у Сарајеву играће се 26. јула у Сарајеву, а реванш је у Бергаму.

Широки Бријег имао је тек мало више среће.

У другом колу квалификација за Лигу Европе екипа Широког Бријега играће против Уфе, наравно уколико претходно савлада прву препреку – Домжале.

Сарајевски Жељезничар у првом колу играће против естонске екипе Нарва Транс и уколико прође у другом колу квалификација играће против побједника дуела Штунбрас (Литванија) - АПОЕЛ Лимасол (Кипар)

Трећи бх. представник у квалификацијама за лигу Европе, сарајевски Жељезничар, име противника у првом колу сазнао је нешто касније, а то је естонска екипа Нарва Транс (Естонија).

Тренер "плавих" Слободан Крчмаревић задовољан је данашњим жријебом.

”Не смије се нико потцијенити, данас сви играју фудбал, али генерално може се рећи да смо коректно прошли. Вадуз је био најнезгоднији, прије двије три сезоне су избацили Војводину и једино њих нисам желио. Грузијци и Јерменци знамо да играју чврсто, а и пут је напоран. Мислим да нисмо лоше прошли, али то не значи да требамо пасти у еуфорију, желимо се добро спремити и дочекати Естонце на Грбавици”, изјавио је Крчмаревић.

Прва утакмица игра се на сарајевском стадиону Грбавица 12. јула. Реванш је седам дана касније у Нарви.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар