Посматрамо вас, укините акцизе!

Поводом изјашњавања посланика у Представничком дому БиХ о стављању ван снаге сета закона о акцизама на гориво, ми грађани Републике Српске, порески обавезници и потрошачи, позивамо наше посланике да се по својој савјести, и у интересу свих нас, изјасне за укидање неправедних и драконских намета који гуше све привредне токове у земљи – поручили су млади из организације “РеСтарт” Српска.

Република Српска 20.06.2018 | 11:02
Посматрамо вас, укините акцизе!
Наводе да посебно апелују на оне представнике из Републике Српске који су, у међувремену, промијенили своје политичке дресове, да остану при својим првобитним ставовима и одлучно се успротиве протууставној и антинародној политици завлачења руке у џепове грађана.

– То што сте промијенили политичку странку, и ускочили у супротни табор, не даје вам слободу да промијените и свој однос према бирачима и народу. Како сте јасно показали да сте ви носиоци посланичког мандата, а не странке, очекујемо да тај капацитет данас у потпуности и искористите. Ваша промјена странке не смије значити и промјену ваше савјести, достојанства и личног интегритета – додају у овој организацији.

Посланицима су поручили да им је ово јединствена прилика да покажу приврженост грађанима и њиховим животним потребама, а не личним прохтјевима, породичним и приватним интересима.

– Ми данас из Републике Српске, широм отворених очију, гледамо у част и достојанство свих представника, а нарочито господе Крчмара, Бојића и Вуковљака, који полажу својеврсни испит политичке, моралне и историјске одговорности пред властитим народом – закључили су рестартовци.

Приједлог за укидање акциза, односно стављање ван снаге закона о акцизама на основу кога је дошло до поскупљења горива за 18 пфенинга по хитном поступку налази се на дневном реду Представничког дома ПС БиХ чија сједница би требала да почне данас након завршетка наставка сједнице која је прекинута током прошлог мјесеца.

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић (СДС) изјавио је јуче да вјерује да ће преовладати разум и да ће захтјеви грађана да се укину посљедње акцизе на гориво бити укинуте.

У структури цијене горива важан сегмет имају и акцизе.

Треба подсјетити да се прикупљена средства од акциза не користе, јер не постоји договор између власти ентитета, односно ХДЗ-а и СНСД-а који контролићу финансије у БиХ и ентитетима Републици Српској и Федерацији БиХ.

Акцизе су усвојене у петом покушају пред крај прошле године и то тијесном већином гласовима СНСД-а. ХДЗ-а, СДА, СББ...

(БН/Српскаинфо) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

коста

20.06.2018 09:11

Неце нико себи новцаник затворити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2018 09:25

Али су наше отворили и краду и краду и краду...

Name

ЖИКА Ж

20.06.2018 09:27

Бојић је скинуо бетонске ципеле, али капа му је на глави.

Name

Скинуо

20.06.2018 10:24

Скинуо бетонске а обуо говнаве

Name

Дјунта бл

20.06.2018 09:43

Већ видим суздржане.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

20.06.2018 10:34

Дзаба ни посматрамо, никакве користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре капетан

20.06.2018 10:50

Друже ако ниси бот, лијечи се. Много си депресиван!

Name

решење

20.06.2018 11:22

Само треба што мање горива точити, коме треба пар километара до посла или било где може и пешице, истовремено блокирати сва, смањти куповину горива на минимум. нека су што мањи приходи од акциза, па ће да виде како ће им се самовоља и терор над народом вратити као бумеранг кад се продаје горива смањи на половину, па чак и испод половине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

20.06.2018 18:29

Ауу јеси их упласио..све си им кокоске сад растјерао..па они те паре и не тросе, стоје на конту и ту бити јос годинама.

Name

Народ

20.06.2018 13:53

Народ је послодавац и газда представницима који су изабрани.Морају свака три мјесеца на ревизију постигнутих резултата на радном мјесту.По резултатима-награде или санкције па и прдекана.Све и један сте одговорни нама народу.Ово би требало да се усвоји као закон па да видим ко це да се отима за посланицко мјесто које са собом носи и огромну одговорност.

ОДГОВОРИТЕ