У Парламенту о укидању акциза

Предсједавајући Представничког дома ПС БиХ Младен Босић каже да се може десити да ће код посланика Представничког дома преовладати разум и да ће бити уважени захтјеви грађана да буду укинуте акцизе на гориво у износу од 0,18 пфенинга. Босић је рекао ако су "СНСД и ХДЗ браћа нису им кесе сестре ". Вјерује у побједу кандидата Савеза за промјене Вукоте Говедарице и Младена Иванића.

Република Српска 19.06.2018 | 18:39
У Парламенту о укидању акциза
Босић је, гостујући у програму телевизије Н1, рекао да ће се та тачка коју је предложио посланички клуб СДС наћи у хитној процедури на сутрашњој сједници Представничког дома ПС БиХ:

"Ми смо и раније када је била та тачка на дневном реду упозоравали на негативне ефекте, али нажалост били смо прегласани и тај закон о повећању акциза донесен је тијесном већином у Парламенту БиХ. Негативне посљедице су наступиле веома брзо јер је дошло до ланчаног повећања цијена и других намирница што се одразило на иоанко лоше буџете грађана", рекао је Босић.

Коментаришући тврдњу да су неки захтјев СДС назвали предизборним политиканством, Босић је рекао како може бити политиканство ако то траже грађани.

"Свједоци смо били претходних дана да су грађани протествовали и да су између осталог тражили и укидање акциза на гориво", казао је Босић и навео да се показало да владајуће структуре у ентитетима немају изражену осјетљивост према проблемима грађана и зато очекује од посланика у Представничком дому да покажу бар мало добре воље према проблемима грађана.

Он је подсјетио да паре од акцза стоје на рачуну, јер се власти у РС и ФБиХ не могу сложити око расподјеле тих средстава, који тренутно на рачуну има око 220 милиона КМ.

Према његовим ријечима, кључ око расподјеле средстава је код ХДЗ и СНСД чији кадрови контролишу финансијски сектор у БиХ. " Иако постоји висок степен сагласности око појединих питања овдје се СНСД и ХДЗ нису могли сложити па се на овом питању показало "браћа смо али нам кесе нису сестре", казао је Босић, наводећи да је закон о акцизама донесен на превару.

"Тврдило се да средства од акциза иду у изградњу аутопутева, а испоставило се да то служи за додатно задуживање што представља велики проблем нарочито за Републику Српску", казао је Босић.

Говорећи о стању у БиХ, Босић је рекао да је РС у бољој ситуацији када је у питању њена организација у односу на Федерацију БиХ, али је економски у лошијем стању због велике презадужености.и високог степена корпуције.

"Проблем у цијелој БиХ је неосјетљивост власти према потребама грађана, нефункционисање правне државе", казао је, између осталог, Босић.

Када су у питању предстојећи избори Босић вјерује у побједу кандидата Савеза за промјене Вукота Говедарице за предсједника РС и Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из РС.

"Говедарици у одосу на Жељку Цвијановић је отворен простор да побиједи, јер он није продукт било какве негативне активности, није учесник било какве афере, јер није учествовао у власти и није могао бити увучен у то у односу на Цвијановићеву која је дио владајућег апарата који је РС довео у тешку економску ситуацију и за који се вежу бројне криминалне афере.

Када је у питању Младен Иванић онда знате да се ради о човјеку који представља стабилност и зна да штити интересе РС у односу на Милорада Додика који влада само на конфликту и сијању страха", казао је Босић.

На питање да ли ће Србија имати фаворита у изборима, Босић је рекао да Србије се неће мијешати и да је то предсједник Србије Александар Вучић недавно током разговора са руководством ПС БИХ и нагласио.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Марко

19.06.2018 16:56

Све је паметно речено, па народе изволи бирај ко је бољи,али главу укључи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милунка Са

19.06.2018 19:27

Браво Младене, надам се да це народу БИТИ ЈАСНО ко је ко. Промјене И у власти Републике Српске су потребне И неминовне Приједор мисли као ви. СДС је једина снага

Name

ре

19.06.2018 20:32

Само тразити пренос сједнице и појединацно гласање прозивком.

Name

Милан

19.06.2018 16:59

Браво Босићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.06.2018 17:59

Браво,мој медједе он ти је пљунути додик.нек тирекне колико имовине посједују његову цланови? Док дјецу лијецимо СМС порукама,његову пајдаси купију аута по пардесетиба хиљада аута.од цега само ме занима.снсд сдс браца По криминалу

Name

Мика

19.06.2018 17:03

Да је више оваквих политичара било би пуно боље за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сина

19.06.2018 17:13

Подршка ВУКОТИ ГОВЕДАРИЦИ И МЛАДЕНУ ИВАНИЋУ:

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Сину

19.06.2018 17:47

Зивио миле цар зељка краљи ца

Name

ре За Сину

19.06.2018 18:58

Браво мајсторе. Сад би просјечан читалац помислио како си снсд-ов бот. Међутим, чињеницом да си им имена написао "малим словима" говори да је у питању спрдачина са предсједничким кандидатима снсд-а. Заиста и вјешто и мудро и пун погодак. Вукота и Младен су свакако спасоносна комбинација.

Name

ОДГОВОР

19.06.2018 17:21

Босићу само да знаш да у РС има више непоштених него поштених, тако да није тешко закључити ко ће за кога гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам за лопове

19.06.2018 17:56

Ако су нам лопови будућност онда нека идемо у врага сви.

Name

ОДГОВОР

19.06.2018 18:52

Нисам ни ја ал су у већини, још велика маса поштених апстинира тако да можеш мислити гдје смо

Name

ДНС

19.06.2018 17:24

Биће занимљиво гласање о акцизама. Бојић гласао против увођења акциза када је био у СДС а данас гласао као и Кошарац против укидања акциза. Бојич је баш далеко догурао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАПАК

20.06.2018 04:40

БОЈИЦ ЈЕ НИКО И НИСТА.

Name

ЕXИТ к

19.06.2018 23:17

Нико мене висе не краде него моји.Нецу да казем Бакир.Док он мене заштити јачу бити мртав.Небрани ме Бакире.Исто вази Милорада и Драгана.А драги моји суграђани мислите стомаком живице те боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фс

20.06.2018 02:29

ПОДРСКА.ГОВЕДАРИЦИ.И.МЛАДЕНУ.ИВАНИЦУ.ТАКОДЈЕ.И.У.ОКТОБРУ.

ОДГОВОРИТЕ