Лука Миливојевић: Све за побједу у петак!

Цела репрезентација Србије, али и цела земља једва чека петак и меч против Швајцарске. Швајцарци скенирани, а у табору Србије не желе да се баве евентуалним провокацијама. "То са копачкама је мени смешно", каже Лука Миливојевић.

Фудбал 21.06.2018 | 12:00
Лука Миливојевић: Све за побједу у петак!
Да ли ће Џердан Шаћири, фудбалер рођен на Косову, као и Валон Бехрами, такође рођен на Косову и Метохији, као и још двојица швајцарских репрезентативаца са албанским коренима -Гранит Џака и Блерим Џемаили - имати на својим копачкама мотиве који би нама могли да изгледају као провокација, АПОЛУТНО је небитно.

Једино је битно како ће српска фудбалска репрезентација у петак одиграти меч против Швајцарске у 2. колу Светског првенства у Русији и да ли ћемо се у петак око 22 часа радовати проласку у наредну фазу турнира.

Ипак, све те приче о Албанцима у редовима швајцарског тима и њиховим идејама да на копачке стављају заставу Косова или Албаније, биле су и тема конференције за новинаре данашње конференције за новинаре у Светлогорску.

Везни фудбалер Србије и Кристал Паласа Лука Миливојевић рекао је на ту тему да се нада да тих ванфудбалских ствари неће бити, али и да би "орлови" били "много наивни када би на њих наседали".

"Искрен да будем, мени је то смешно (стављање албанских мотива на копачке, прим .аут.). Митар је то лепо рекао - ако су већ толике патриоте зашто не играју за ту земљу? То је њихово, покушавају на све могуће начине... не знам, воле да се баве провокацијама. Ми не треба да се обазиремо на то, не треба да се спуштамо на тај ниво", рекао је Миливојевић на ту тему.

Уз одговор на додатно питање новинара у вези са "могућим провокацијама":

"Не знам које су то ванфудбалске ствари које помињете. Били бисмо наивни када бисмо наседали на те провокације, ако их буде, а не верујем да ће тога бити. Ми ћемо се трудити да одиграмо најбоље што имамо. Ми ћемо да играмо на терену, а ту је и ВАР технологија".

Оно што је много важније од "изгледа", "детаља", "фризура и копачки", свакако јесте - како победити Швајцарску, тим који је одолео Бразилу и неочекивано узео бод?

Несумњиво је да су Швајцарци изузетно чврста и изузетно уиграна екипа.

Према речима Љубише Ранковића, помоћника у стручном штабу "орлова", одгледали су 10-ак утакмица Швајцарске, игра је потпуно "скенирана".

"Отприлике све знамо. Наравно да неће бити лако, квалитетна су, искусна репрезентација, дуго су на окупи, али ја сам оптимиста. Свакако ћемо ићи на победу", рекао је Ранковић, а Миливојевић се надовезао:

"Спремамо се за утакмицу која нам све значи. И ми, као и они, желимо да победимо и једва чекам утакмицу у петак. Биће спектакл, очекујте добру утакмицу, са много дуела. Они имају јако добар тим, играју у топ европским клубовима, квалитетнији су од Костарике... Зависиће и од тога како ми отворимо утакмицу, како уђемо у њу. Мислим да смо ми опаснији у прекидима од њих, јер имамо више играче".

Упитан да евентуално упореди играње у Кристал Паласу у једној од најјачих лига на свету и турнира у Русији, Миливојевић је рекао:

"То не може да се пореди. Овде играм за своју земљу, одговорност је огромна, немамо право на грешку, цела земља гледа у нас. И улог је већи. Тамо имаш 38 утакмица".

"Искрен да будем, нисам очекивао да ће извући реми са Бразилом, чиме су потврдили да нас чека тежак посао. Није нас то пореметило, ништа нам то не мења - ми идемо да их добијемо у петак" - Лука Миливојевић.

Као играч Паласа Миливојевић је имао прилике да  игра против Шаћирија, фудбалера Стоука. А да ли су, можда, прозборили коју о Мундијалу?

"Не, са њим уопште нисам причао о Мундијалу. Срели смо се два пута током сезоне, нисам уопште причао са њим, нити га знам лично".

Један од најјачих утисака са меча Бразил - Швајцарска је да су Швајцарци на све начине заустављали Нејмара, најчешће неспортски. Да ли Србија има одговор и на такву игру?

"Морамо да се припремимо за све те ствари, велики је улог. Швајцарци су физички доминантна екипа, агресивна, играју на ивици фаулова. Правили су највише фаулова на Нејмару, јер он стално иде у дриблигне и фауловима су га прекидали", рекао је Љубиша Ранковић.

Што се тиче повреда, према речима Ранковића сви су у строју. Миливојевић је имао мањи проблем и пред меч са Костариком, али је од стручног штаба добио похвале.

"Лука је показао какав је карактер и какав је момак, одиграо је утакмицу за 10. Жиле (Андрија Живковић, прим. аут.) који је поломио прст руке, био је у протоколу против Костарике, а биће и за Швајцарску. Урош Спајић је имао лакшу дисторзију зглоба, али и он ће бити спреман", рекао је Ранковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар