Трансфер гунгула коју ће рјешавати ФИФА!

Руи Патрисио прешао у Енглеску, Спортинг га није продао?! Вулверхемптон потврдио довођење репрезентативца Португалије на четири године.

Фудбал 20.06.2018 | 20:00
Трансфер гунгула коју ће рјешавати ФИФА!
Нови енглески премијерлигаш Вулверхемптон потврдио је овог поподнева довођење португалског голмана Руија Патрисија. Искусни чувар мреже, европски шампион из 2016, потписао је данас четворогодишњи уговор са Вуковима, вероватно као слободан играч уколико буде добио раскид са Спортингом после оног идиотског напада хулигана на фудбалере у мају.

За Патрисија, који тренутно брани за Португалију на Мундијалу у Русији, ово је у 30. години живота прва авантура ван граница отаџбине, а у клубу са Жозе Алваладеа наступао је од своје 12. године. Мало ко би рекао да ће се после толико времена и 467 наступа овај легендарни голман тако бурно растати са Спортингом. Нажалост, очигледно је да и фудбал више није тако леп...

Занимљиво, Вулверхемптон је био спреман да плати 20.000.000 евра за њега почетком маја, али се након већ поменутог инцидента појавила могућност да Патрисио раскине уговор пошто је захтев поднет пред надлежним органима.

Наравно, и у овом послу посредовао је специјални саветник Вукова Жорж Мендес и његова агенцијаЖестифуте чији је Патрисио ексклузивни клијент. На Мулиноу Патрисио ће бити друго појачање овог лета, а друштво ће му правити земљаци Рубен Невес, Родерик, Иван Кавалеиро, Диого Жота, Хелдер Коста као и тренер Нуно Еспирито Санто.

Спортингу, који има уговор са њим до јуна 2022. године, остаје да проба да се жали пред органима ФИФА и ко зна, можда му после свега на крају припадне бар нека трансфер компензација. Ипак је код њих стасао као играч од своје 12 године, а професионалц постао 2006.  године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар